MANOLIĆ O KORONI

‘Ne smatram se posebno ugroženim. Nakon ovih 100 proživljenih godina, realno procjenjujem opasnost‘

‘Ne želim biti ni agitator ni za ni protiv cijepljenja. Cjepivo će postati roba na tržištu‘, kaže Manolić
Josip Manolić
 Boris Kovacev/Cropix

Nakon što je danas počelo cijepljenje građana protiv covida-19 u Velikoj Britaniji, Josip Manolić (100) također se osvrnuo na cjepivo. Kaže da bi se on cijepio, no tek kada se stručnjaci uvjere u to koje je cjepivo najbolje za upotrebu. Pokusni kunić, kaže, ne želi biti.

Manolić je za Dnevnik.hr rekao da se on osjeća dobro kada je riječ o pandemiji, a ne smatra se posebno ugroženim.

- U opasnosti sam kao i svi drugi građani. Stvar je svakog pojedinca da ocijeni realnost opasnosti u kojoj se nalazi. Ovo je nevidljiva opasnost i čovjek mora biti dobro sabran da ocijeni tu opasnost da bi mogao adekvatno odgovoriti - da li bježati s tog mjesta ili poduzeti neke druge korake, rekao je Manolić.

Dodao je da bi se on cijepio kada to bude preporučeno i sigurno, no ističe:

- U ovih 100 godina života što sam proživio mislim da sam stekao dovoljno životnog iskustva u različitim okolnostima i različitim opasnostima da mogu procijeniti opasnost, a realna opasnost postoji, rekao je za Dnevnik.hr.

Kada je riječ o mogućnosti obaveznog cijepljenja, Manolić mislida to ne bi bilo korisno.

- Ja se u ovom momentu vjerojatno ne bih cijepio jer nema cjepiva koje je isprobano, a ne bih htio biti kunić za isprobavanje. Ne želim biti ni agitator ni za ni protiv cijepljenja. Cjepivo će postati roba na tržištu, a na stručnim ljudima je da ocijene koje cjepivo i na kojem području najbolje odgovara. I kad se stručni ljudi uvjere u to da je određeno cjepivo najbolje za upotrebu onda se toga trebamo držati i cijepiti se, jasna stvar, zaključio je Josip Manolić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 03:14