FILOZOFSKI I TREPET

Ne smijete prekidati nastavu, profesorica Mirjana Sanader na to poludi

Supruga Ive Sanadera održala je jučer svoje redovito predavanje na Odsjeku za arheologiju Filozofskog fakulteta

ZAGREB - Mirjana Sanader u utorak je redovito, kao što to čini svaki utorak i srijedu prijepodne, svojim studentima održala predavanje u sklopu kolegija Arheologija rimskih provincija na Odsjeku za arheologiju Filozofskog fakulteta.

Rimske provincije

Kad smo došli na fakultet, krenuli smo u potragu za dvoranom u kojoj profesorica Sanader predaje studentima.

SPECIJAL: SVE O BIJEGU I UHIĆENJU IVE SANADERA

Na vratima je pisalo kolegij Arheologija rimskih provincija. To nam je trebalo. Tek što smo posegnuli za ručkom od vrata, naglo su nas zaustavila dvojica studenata.

- Ne! Nemojte ni slučajno ulaziti unutra i prekidati predavanje. Profesorica Sanader poludi na to. Radije pričekajte nekoliko minuta dok ne završi - upozoravaju nas.

Na pitanje kako im se profesorica čini u posljednje vrijeme s obzirom na situaciju, kažu da ne vide nikakve promjene ponašanja te da im redovito održava predavanja.

- Izgleda kao da se ništa nije dogodilo. Opuštena je. Zna biti simpatična i duhovita - rekla nam je studentica Marija.

Uspjeli smo oslušnuti iza vrata jedan dio predavanja. I, zaista, činila se opušteno. Nekoliko puta se čuo čak i smijeh studenata. Približava se podne, a na kraju predavanja čujemo kako profesorica Sanader studentima govori: “Vidimo se sutra”.

Smračilo joj se

Otvaraju se vrata, ona izlazi prva s laganim osmijehom, čini se zadovoljna predavanjem. No, već na naša prva pitanja o bivšem premijeru Ivi Sanaderu kao da joj se smračilo pred očima. Zanimalo nas je namjerava li posjetiti supruga. Oštrim pogledom i brzim korakom, bez ijedne riječi, odjurila je u svoj kabinet.

Čekali smo je i prije sljedećeg kolegija, seminara iz provincijalne arheologije koji je trebala održati u 14.45 sati, međutim, nije se pojavila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 04:10