UTRKA ZA PANTOVČAK

'NE ZABORAVITE KAKO JE BILO U DOBA MILANOVIĆA' Premijer u Karlovcu nabrajao razloge zašto bi birači u drugom krugu trebali glasati za Kolindu

 
Andrej Plenković u Karlovcu
 Robert Fajt / / CROPIX

Premijer Andrej Plenković s trojicom ministara i nekoliko državnih tajnika u petak je u Karlovac došao pozdraviti potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt rekonstrukcije postojećeg i izgradnju drugog kolosijeka pruge na dionici Hrvatski Leskovac - Karlovac, a u izjavi za medije pozvao je birače da svoj glas u drugom krugu izbora daju HDZ-ovoj kandidatkinji Kolindi Grabar-Kitarović.

Prema njegovim riječima, za to građani imaju jako mnogo razloga jer je "predsjednica Republike u pet godina ostvarila značajna postignuća, priodnijela je međunarodnom ugledu Hrvatske i jačanju našeg međunarodnog položaja, imala je niz inicijativa na unutarnjem planu, jačanju Hrvatske vojske, sustava Domovinske sigurnosti, inicijative za ravnomjerni regionalni razvoj, brigu o onima koji su u teškom položaju u društvu, brigu o sugrađanima koji su blokirani, ljudima koji žive na rubu siromaštva, zalagala se za demografsku politiku".

- Vjerujem da će većina hrvatskih građana prepoznati njezina konkretna kvalitetna postignuća za Hrvatsku te loš i neuspješan mandat protukandidata kad je bio premijer. To je bit političke utakmice u sljedećih deset dana. Važno je da ljudi ne zaborave kako je bilo u vrijeme mandata Milanovića koji je zadužio Hrvatsku dodatno za 70 milijardi kuna, a naša Vlada u mandatu ove predsjednice ne samo da je rapidno krenula smanjivati javni dug, nego smo najbrži u Europi što se toga tiče - rekao je premijer Plenković, "naglašavajući veliku razliku između njihovih postignuća i rezultata SDP-ove Vlade".

Na pitanje kako to da tri četvrtine birača sve to nije prepoznalo u prvom krugu, premijer je odgovorio kako im to treba tumačiti.

- Živimo u komunikacijsko-medijsko-internetskom kontekstu koji je promijenio pravila političke utakmice i pravila demokracije, ja tome svjedočim svaki dan. Sve što napravimo dobro, konkretno, što je plus, dobiva minimalan odjek, a sve što je iole mali problem, to se multiplicira do beskraja. Svaki naš birač ima svoje sustave vrijednosti, kriterije, razum, sposobnost informiranja i donošenja odluke te vjerujem da će razabrati što je dobro, a što nije - kaže premijer.

Novinare je zanimao angažman potpredsjednika stranke Milijana Brkića koji je priključen predsjedničinoj kampanji. Premijer tome nije želio dati poseban značaj, govoreći kako su svi uključeni u kampanju, da HDZ ima jako puno jakih aduta te svi trebaju biti angažirani. Na pitanje što Brkić posebno nosi rekao je da će, između ostaloga, raditi na motivaciji birača u BiH i dijaspori.

Ministar Oleg Butković upitao je novinare zašto tolika mistifikacija oko Milijana Brkića, rekavši da je "on bio angažiran i na prošlim izborima, prvo ne snažno pa je preuzeo, a sad idemo s istom formulom, formulom za uspjeh, jer on svojim znanjem i organizacijskim sposobnostima može samo doprinijeti mobilizaciji i angažmanu svih nas".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:19