ČUVAT ĆE SE SAM

NE ŽELI ZAŠTITU Poslije ranjavanja u Tomislavgradu Zdravko Mamić odbio ponudu Ravnateljstva policije

 Boris Kovacev / CROPIX

Dinamov savjetnik Zdravko Mamić odbio je policijsku zaštitu koja mu je ponuđena nakon napada u Tomislavgradu, potvrdilo je u petak Ravnateljstvo policije.

Mamić je 22. kolovoza pogođen metkom u nogu u zaseoku Vidovićima kraj Tomislavgrada, a napad zajednički istražuju hrvatska i bosanskohercegovačka policija.

U policiji navode da s kolegama iz BiH rasvjetljavaju sve okolnosti tog događaja.

Mamić je, podsjetimo, u Vidovićima bio kako bi sudjelovao na misi zadušnici za pokojnog oca. Nakon ukazane liječničke pomoći u Domu zdravlja u Tomislavgradu, prema vlastitoj je odluci otputovao u Zagreb gdje je liječenje nastavio u KB-u Sveti Duh, iz koje je na kućno liječenje pušten 25. kolovoza.

Policijski izvori u Hercegbosanskoj županiji Hini su potvrdili da su na mjestu napada istražitelji pronašli dva zrna koja su ispaljena iz vatrenog oružja maloga kalibra.

Po riječima policijskog dužnosnika bliskog istrazi pronađena su dva zrna od metaka kalibra 7,65 milimetara, koji se koristi za male pištolje za 'nužnu obranu' ili pak za strojnicu marke škorpion. Jedno od zrna otkriveno je u jednoj od obližnjih kuća, a drugo u automobilu.

Na konferenciji za novinare Mamić je u srijedu, između ostaloga, ponudio milijun kuna za informacije o napadu na njega, a kazao je i kako je odbio policijsku zaštitu "jer ne vjeruje u sustav i čelništvo policije".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 20:26