IVO LUČIĆ (HDZ)

‘Ne znam nijedan slučaj da je u gay zajednici rođeno dijete, pa ni riba ne može plivati u šumi‘

Povjesničar i kandidat na listi HDZ-a u prvoj izbornoj jedinici rekao je da se prilično slaže s izjavom Vilija Beroša
Povjesničar Ivo Lučić
 Dragan Matić/Cropix

Povjesničar i kandidat na listi HDZ-a u prvoj izbornoj jedinici Ivo Lučić bio je gost N1 Studija uživo.

Lučić je kazao kako već dvadesetak godina u politici jer je član HDZ-a od 1989., ali kako je ovo jedna specifična situacija u društvu u kojoj se potrebno angažirati.

"Politika je puno više od objava na fejsu, od vic mahera, tamburaša - to je ozbiljan i odgovoran posao. I građani će znati prepoznati bez obzira što se tu nudi štošta, znat će prepoznati ozbiljne političare od epizodista", rekao je Lučić.

Osvrnuo se i na izjavu Vilija Beroša o tome da je za djecu prihvatljivije biti u domu nego kod istospolne obitelji.

"Djeca nastaju koliko ja znam isključivo u odnosu muškarca i žene, ne znam niti jedan slučaj da je unutar nekakvih homoseksualnih ili bilo kakvih drugih zajednica da je rođeno dijete. Prema tome, dijete treba biti odgajano u onoj sredini u kojoj je nastalo. Kao što riba ne može u šumi plivati, tako mislim da djeca ne mogu u nekim zajednicama", ističe.

Upitan o tome je li bolji dom ili istospolna obitelj, odgovara: "Ovisi gdje je bolje. Mislim da su naše institucije jako dobre. Nije to Oliver Twist, nisu to situacije iz 15. stoljeća, djeca mogu dobiti sav potreban odgoj, pažnju, ljubav i sve ono što im treba".

Istaknuo je kako se 'prilično slaže' sa stavom ministra Beroša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 17:43