LAŽNI OGLASI

Ne zovite broj 060, neće vam dati posao

Portal MojPosao prijavio je Ministarstvu gospodarstva sumnjive oglase i pozvao ih da provjere oglašivače
 Neja Markičević/Cropix

ZAGREB - Alarmantnu brojku od 318.000 nezaposlenih počele su koristiti lažne agencije za privremeno zapošljavanje koje nude primamljiva primanja za rad na stalnim i honorarnim poslovima kao što su poslovi čistačice, dadilje, kuhari, konobari i sl. U spornim je oglasima telefon koji počinje sa 060, a naplata poziva prelazi i osam kuna po minuti razgovora. Na pojavu lažnih oglasa upozorili su s portala MojPosao.

- Kontakt-osobe na spomenutim brojevima telefona posloprimce obmanjuju lažnim obećanjima o dobivanju posla, dok u stvarnosti najčešće čitaju oglase poslodavaca koji su objavljeni na portalu MojPosao i traženjem dodatnih informacija od posloprimaca namjerno produžuju razgovor - ističu na portalu MojPosao.

Taj je portal podnio prijavu Ministarstvu gospodarstva koje bi trebalo provjeriti stoje li iza spornih oglasa registrirane agencije za privremeno zapošljavanje. Naime, naplaćivanje posredovanja pri zapošljavanju posloprimcima je protuzakonito, a svaka agencija je prije početka rada dužna zatražiti dozvolu od nadležnog ministarstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 17:46