MILIJUN KUNA DUGA

Nebojša Perunović, osumnjičen za elitnu prostituciju, četiri godine nije plaćao najam gradskog prostora

Milijunski dug Nebojše Perunovića nastao je od 1. srpnja 2007. do danas, a njegova tvrtka Aqua sjaj sada je na sudu sa Holdingom
 Srdjan Vrancic / CROPIX

ZAGREB - Jedan visoki gradski dužnosnik i jedan visokopozicionirani zaposlenik Zagrebačkog holdinga na ljeto 2007. “na silu” su Nebojši Perunoviću Panči dodijelili gradski prostor u Domu sportova u kojem je otvorio salon za masažu - Pancho sport klub.

Perunović, kojeg se tereti da je bio jedan od organizatora elitne prostitucije, bio je njihov dugogodišnji prijatelj, a kako doznajemo, tada su mu gradski politički moćnici odlučili pomoći jer je bio u lošoj financijskoj situaciji.

Bez prethodne najave iz tog je prostora izbačen zakupac, a Perunović je idućih godina uživao privilegije koje si je mogao priušititi zbog “bonusa” u kojima su u njegovu salonu uživali brojni gradski dužnosnici.

Tako pune četiri godine Perunović uopće nije plaćao zakupninu, a danas se taj dug popeo na ukupno milijun kuna! Ugovor koji je potpisao s Holdingom prema našim je saznanjima bio znatno povoljniji od ugovora ostalih zakupaca, a kroz godine Perunović je je salon širio više puta.

- Svaki put kada su mu u Holdingu pokušali naplatiti zakup, netko od gradskih pročelnika ili zaposlenika Ureda gradonačelnika je intervenirao. Najčešće je lobirao jedan bliski gradonačelnikov suradnik i član tadašnjeg Poglavarstva riječima: ‘ne diraj ga’ i ‘zaboravi da je tamo’ - tvrdi naš sugovornik iz Holdinga.

Doznajemo i da su visoki dužnosnici bili često viđeni gosti u Domu sportova, a prostitucijom su se u Gradu Zagrebu pokušavali sređivati razni poslovi te se na taj način pokušavalo doći i do gradskih prostora. Milijunski dug Nebojše Perunovića nastao je od 1. srpnja 2007. do danas, a njegova tvrtka Aqua sjaj sada je na sudu sa Holdingom.

- Postupak za iseljenje je pravomoćan te je 14. travnja 2011. bio zakazan sudski postupak primopredaje prostora koji je zakupnik privremeno odgodio- kažu u Holdingu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 08:56