REAKCIJA ŠEFA SDP-a

'NEĆU DATI OSTAVKU!' Bernardić se oglasio prvi put od kad je počela akcija njegovog rušenja, na njegovom licu vidjelo se da sve teško proživljava...

 
 Goran Mehkek / CROPIX

- Naravno da neću dati ostavku! - kazao je predsjednik SDP-a Davor Bernardić odgovarajući na pitanje namjerava li, nakon zahtjeva devedeset SDP-ovaca da se povuče s čela stranke, dati ostavku.

Bernardić je danas u Novinarskom domu predstavljao SDP-ov koncept mirovinskog sustava i to je bilo njegovo prvo pojavljivanje pred novinarima od kada je započela akcija pobunjenika predvođenih Peđom Grbinom i Sinišom Hajdašem Dončićem koji otvoreno govore da je Bernardić glavni krivac za loš rejting stranke, traže od njega da se povuče i potom provedu novi izbori za sva stranačka tijela.

- Imamo odgovornost prema članovima i članicama koji su me izabrali i apeliram na sve u stranci da sukladno demokratskim procedurama štitimo SDP, čuvamo socijaldemokraciju i poštujemo Statut - kazao je Bernardić.

Na pitanje hoće li biti sankcija prema pobunjenicima, odgovorio je kako je u ovome trenutku najvažnije smiriti loptu, a o problemima stranke razgovarati u stranci.

- Hvala svima koji mi ovih dana iskazuju veliko povjerenje. Njima veliko i toplo ljudsko - hvala! - bio je emotivan predsjednik SDP-a i kazao da je najvažnije da se o stranačkim problemima razgovara u SDP-u.

Zagreb, 050718. 
Novinarski dom.
Perkovceva.
Predstavljanje SDP-ovih mjera za povecanje mirovina.
Na fotografiji: Davor Bernardic, predsjednik SDP-a.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX

U odnosu na pismo pobunjenika s 90 potpisa koje mu je uručeno u utorak na sjednici Predsjendištva, kazao je da ga je primio osobno, uzeo na znanje i s nikim ga ne namjerava dijeliti.

U odnosu na ostavku, Bernardić se drži forme i kaže da u tom smislu nije primio nikakav formalni zahtjev koji bi bio sukladan Statutu i stranačkim pravilima.

- Ovo sasvim sigurno nije ugodno. Ovo je peti ili šesti pokušaj rušenja predsjednika SDP-a. Način na koji se to radi nije dobar. Podsjeća na puč, anarhiju, a to se ne smije raditi. Treba razgovarati na tijelima stranke - rekao je Bernardić.

Na pitanje boji li se raskola, predsjednik SDP-a je ponovo govorio da treba poštovati stranku, Statut, vrijednosti socijaldemokracije.

- Moja je poruka, čuvajmo SDP i čuvajmo socijaldemokraciju - govorio je Bernardić.

Nije rekao kada će biti sjednica Glavnog odbora ni hoće li Predsjedništvo uvrstiti u dnevni red zaključke od utorka da su pobunjenici prekršili stranački Statut što je podloga za sankcije, od opomene, suspenzija do izbacivanja iz SDP-a.

Zagreb, 050718. 
Novinarski dom.
Perkovceva.
Predstavljanje SDP-ovih mjera za povecanje mirovina.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX
Predstavljanje SDP-ovih mjera za povećanje mirovina

- Na Glavnom odboru čekaju nas teme kojima se bavi odgovorna politička stranka. To su pripreme za europarlamentarne izbore, nadopunjavanje savjeta i rasprave o unutarstranačkim politikama. Najavljujem radno ljeto za SDP-ovce - rekao je Bernardić.

Nije odgovorio na pitanje smatra li se odgovornim za stanje u SDP-u.

Na izrazu njegova lica tijekom davanja izjava, a osobito nakon što su se kamere ugasile, vidjelo se da emotivno teško proživljava zadnji zahtjev da odstupi s čela stranke što bi za posljedicu moglo imati i raspad SDP-a.

Zagreb, 050718. 
Novinarski dom.
Perkovceva.
Predstavljanje SDP-ovih mjera za povecanje mirovina.
Na fotografiji: Davor Bernardic, predsjednik SDP-a.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 04:20