MARIO BANOŽIĆ

‘Neću doći na Milanovićev prijem, dan mi je popunjen ranije dogovorenim aktivnostima Vlade‘

Hrvatski predsjednik priređuje u četvrtak na Kninskoj tvrđavi svečani prijem za ratne zapovjednike u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti

Mario Banožić

 Zeljko Puhovski/Cropix

Ministar obrane Mario Banožić pojasnio je u srijedu da neće nazočiti prijemu koji u četvrtak organizira predsjednik države Zoran Milanović uoči 27. obljetnice oslobodilačke vojno-redarstvene akcije Oluja zbog ‘‘dana koji je popunjen ranije dogovorenim aktivnostima Vlade‘‘.

‘‘Sutra je 4. kolovoza i od ujutro imam događaje i primanja, a zatim sam u Šibeniku s braniteljima. Dan je popunjen aktivnostima Vlade. Govorim o događaju koji su ranije organizirala tri ministarstva‘‘, kazao je Banožić nakon sastanka s članovima Zrakoplovno tehničkog centra (ZTC) koji je zadužen za servis protupožarnih aviona.

Hrvatski predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH (OSRH) Zoran Milanović priređuje u četvrtak na Kninskoj tvrđavi svečani prijem za ratne zapovjednike u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 27. obljetnice VRO Oluja i tada će uručiti odlikovanja, medalje, promaknuća i pohvale pripadnicima Oružanih snaga.

Banožić je dodao da je Ministarstvo obrane prije dvije godine izašlo u susret i počelo uključivati predsjednika Republike Hrvatske, iako je dotad bio gost.

‘‘Počeo se događati skandal, uključivali su se članovi udruga i stvarao se organizacijski oblik koji nije prihvatljiv. Dali smo podršku koju smo trebali i tako je događaj organiziran. Primat će se odlikovanja i tako ćemo biti sudionici obljetnice 5. kolovoza‘‘, rekao je.

Predsjednik Milanović je ranije pozvao na prijem ministra obrane Marija Banožića, ministra branitelja Tomu Medveda i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, ali su oni, kako prenose mediji, odbili doći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:18