POLITIČAR KRŠIO ZAKON

NEDODIRLJIVI SDP-ov NAČELNIK S BRAČA Policija htjela zataškati da je Lozić vozio bez dozvole

Lozić je SDP-ov kadar koji je na čelu Općine ostao usprkos aferama
 Duje Klaric / CROPIX;

Splitska policija pokušala je zataškati novi sukob sa zakonom Frane Lozića, dugogodišnjeg SDP-ova načelnika Općine Milna na Braču, koji je prošlog vikenda zatečen kako vozi auto iako ima zabranu upravljanja.

Zabranu je zaradio prije dvije godine vozeći prebrzo autocestom prema Zagrebu.

Lozić, koji na Braču uživa potpuni imunitet, naletio je, neslužbeno doznajemo, na mlađe policajce koji ga nisu prepoznali kao lokalnog moćnika te su ga sukladno zakonu priveli u postaju u Supetru. No, tamo su šok doživjeli oni, a ne Lozić koji se nakon razgovora s načelnikom mirno išetao iz postaje gdje su ga sačekali prijatleji i idvezli kući iako je trebao biti lišen slobode. Naime, Zakonom o izmjenama i dopunama Kaznenog zakona iz siječnja 2009. propisano je da će vozač koji upravlja motornim vozilom iako mu je izrečena zabrana ići u zatvor na tri mjeseca do godinu dana.

- Vjerujte, prvi put čujem da me policija zaustavila na Braču - bio je uvjerljiv Frane Lozić, a kad je čuo da je viđen u trenutku zaustavljanja, promijenio je priču.

- Aha, to je valjda ono kad sam išao u policiju u Supetar ostaviti dozvolu. Nije bilo prijave - uvjeravao nas je Lozić.

U splitskoj policiji isprva su negirali da je bilo tko na Braču izigravao zabranu, a nakon dvodnevne borbe za informaciju potvrdili su da se to ipak dogodilo 40-godišnjaku i da je protiv njega podnesen optužni prijedlog.

Lozić je SDP-ov kadar koji je na čelu Općine ostao usprkos aferama oko prodaje općinskog zemljišta australskoj tvrtki, zbog čega je USKOK u siječnju 2011. protiv njega podigao optužnicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 20:35