ZEMLJA NATOPLJENA SUZAMA

NEIZRECIVA TUGA I BOL NA LICIMA MNOŠTVA U NAJTUŽNIJOJ POVORCI KOJU JE ERDUT VIDIO Tragično stradale Iva i Renata pokopane su jedna pored druge

 
 Vlado Kos / CROPIX

Neizreciva tuga i bol mogli su se iščitati praktički iz svakog lica koje se našlo u najtužnijoj erdutskoj povorci ikada. Na posljednjem ispraćaju Ive i Renate, dviju 14-godišnjakinja čiji je život naprasno prekinut četiri dana ranije kod Novske, nitko nije mogao, niti je pokušavao skriti emocije.

Uz neutješnu obitelj, rodbinu i prijatelje, od dviju najboljih prijateljica na dostojanstven se oprostilo mnoštvo ljudi, znanih i neznanih, koje u tome nije spriječila niti velika vrućina koja posljednjih dana „pali“ slavonsku zemlju. Zemlju, koja je u utorak poslijepodne u Erdutu bila natopljena suzama svih koji su došli oplakati dvije nerazdvojne prijateljice.

Njihove obitelji nisu ih ni u tom trenutku htjele odvojiti. U dogovoru s Općinom Erdut, koja je na sebe preuzela troškove i organizaciju pogreba, Iva i Renata pokopane su na mjesnom groblju u Erdutu jedna pokraj druge. Na posljednje počivalište ispratili su ih i njihovi nastavnici te kompletan kolektiv OŠ Dalj, ali i školski prijatelji i kolege, koji su svi redom bili odjeveni u bijele majice i u rukama držali bijele ruže. Načinili su za Ivu i Renatu špalir odavši im i na taj način počast, pokazavši pri tome i ponos što su s njima dijelili sve sretne i sve tužne trenutke tijekom školovanja.

Od svojih učenica u ime škole i u svoje osobno ime oprostio se ravnatelj Marko Stanić, a pogrebu su nazočili i politički dužnosnici Općine Erdut i Osječko-baranjske županije. Od srijede, pak, u OŠ Dalj ponovno počinje redovna nastava koja će u ova tri dana do kraja školske godine praktički u potpunosti biti u znaku psihološke pomoći učenicima, nastavnicima, roditeljima... za koju će se pobrinuti kriznim tim Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. studeni 2022 13:04