RUŽNE IZJAVE

'NEKA SE SDP OČITUJE OD BELJAKOVOJ IZJAVI O BLEIBURGU I OLUJI' Saborski zastupnik prozvao Bernardića zbog objava šefa HSS-a na društvenim mrežama

 
Davor Bernardić, Krešo Beljak i Božo Petrov
 CROPIX

- Bivši čelnik HSS-a, sadašnji zastupnik HDS-a Branko Hrg zatražio je u Saboru od predsjednika SDP-a Davora Bernardića i SDP-a da se očituju podržavaju li kako je rekao, „govor mržnje“ svog koalicijskog partnera Kreše Beljaka. Hrg se referirao na nedavnu Beljakovu objavu na tweeteru da Udba nije ubila dovoljno hrvatskih političkih emigranata, te na njegovu jučerašnju objavu na facebook stranici gradonačelnika Čazme Dinka Piraka u kojoj je čelnik HSS-a ustvrdio „ako je Bleiburg zločin, onda je zločin i Oluja“.

Hrg koji je ostao u koaliciji s HDZ-om je ustvrdio kako ljudima koji poistovjećuju Bleiburg i Oluju, „treba određena medicinska pomoć, a onima koji to podržavaju i imaju te iste ljude za svoje partnere, treba dobra moralna poduka“.Hrg je Bernardića i zastupnike SDP-a optužio da su u proteklih 10-ak dana, od kako je Beljak objavio tweet o Udbi, napravio niz verbalnih akrobacija kako ne bi osudili i ogradili se od govora mržnje koalicijskog partnera.

Ustrajavajući na Bernardićevu „jasnom očitovanju“ o Beljakovim istupima i govoru mržnje, Hrg tvrdi kako je Bernardićevo jasno očitovanje o Beljakovim istupima potrebno kako bi građani mogli odlučivati o svojoj budućnosti. „Jer zamislite, kada Bernardić kaže da je spreman biti premijer, a Beljak bi mu trebao biti desna ruka, što bi tek bilo da dođu na vlast“. Hrg je dodao da je Beljak predsjednik najstarije hrvatske stranke koja je 50 godina živjela u emigraciji, a njene su čelnike proganjali oni koje Beljak zaziva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 19:05