DUBRAVKO JAGIĆ

'NEKI GRAĐANI SU POMIJEŠALI DEMOKRACIJU S ANARHIJOM' Šef Sindikata policije zahtijeva veće ovlasti snagama reda: 'Zakone treba pooštriti'

Predsjednik Sindikata policije Dubravko Jagić.
 Dragan Matić / CROPIX

Predsjednik Sindikata policije Dubravko Jagić osvrnuo se na incident u Sirobuji kod Splita, gdje župnik kontinuirano održava mise i poziva vjernike unatoč zabranama Nacionalnog stožera, kao i na napad na novinarku koja je o tome izvještavala.

Jagić ističe da treba povećati kazne za takve napade, i to ne samo na novinare, već i na policajce.

- Vi znate da su u tom zakonu kazne još uvijek u njemačkim markama. I ispada da je nevezivanje pojasa skuplje od napada na policajca, rekao je za N1 televiziju.

Osvrnuo se i na seksističke komentare policajaca koji su iz automobila snimili djevojku na biciklu i komentirali njezinu stražnjicu. Jagić kaže da je takvo ponašanje neprimjereno, no ističe: nitko nije kriv dok mu se krivnja ne dokaže.

Rekao je da nema dovoljno policijskih službenika na terenu, na što se već godinama upozorava, i istaknuo da ne dolaze u obzir nikakva rezanja plaća. Dodao je i da se pritisak migranata na granicu nije smirio unatoč epidemiji.

- Vlada može biti sretna da nećemo tražiti bonus. Ne bude li tako, svoje adute ne bih izvlačio, vjerujem da je Vlada dovoljno pametna, u svakom slučaju, ne bude li, znamo što ćemo napraviti, kaže Jagić.

Dodao je i da planira, nakon smirivanja epidemije, razgovarati s Vladom i o davanju većih ovlasti policiji.

- Zakoni se moraju pooštriti. Neki građani su pomiješali demokraciju s anarhijom, rekao je Jagić za N1 televiziju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:56