DOBROG JE OPĆEG STANJA

NEMA KORONAVIRUSA U ZAGORJU Stigli negativni nalazi iz Zagreba: Mladić koji je nedavno bio u Kini nije zaražen

Laboratorij u kojem se testiraju uzorci na koronavirus
 Davor Pongracic / CROPIX

Muškarac koji je jučer zaprimljen u Opću bolnicu Zabok i bolnicu hrvatskih veterana pod sumnjom na koronavirus nije zaražen, pokazali su negativni testovi analize briseva provedeni u Klinici za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević' u Zagrebu.

- Mladić (24) koji je nedavno boravio u Kini, zaprimljen je u OB Zabok u srijedu nešto iza 13 sati. Pacijent je bio dobrog općeg stanja, s blagim simptomima atipičnim za koronavirus. U skladu sa službenim protokolom, izrađenim prema smjernicama Kriznog stožera Ministarstva zdravstva te u suradnji sa svim ostalim nadležnim institucijama, pacijenta smo izolirali, uzeli smo uzorke brisa nosa, ždrijela i krvi te ih poslali u Zagreb. Danas oko 15.30 sati stigla je potvrda da su nalazi negativni, odnosno, da kod pacijenta nema infekcije koronavirusom, poručio je ravnatelj OB Zabok Tihomir Vančina, prenosi portal Zagorje International.

Istaknuo je kako su svjesni potencijalne opasnosti zbog epidemije, no da potrebe za panikom nema.

- U slučaju da na području Krapinsko-zagorske županije dođe do pojave koronavirusa, mi i sve ostale zdravstvene ustanove imamo pomno pripremljen protokol za postupanje prema smjernicama Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i bit ćemo spremni pravodobno i efikasno reagirati. U tu svrhu, pripremljene su četiri smještajne jedinice s posebnim ulazom u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana. Važno je da javnost bude upoznata s time, kako se ne bi nepotrebno brinula, ističe Vančina, a prenosi Zagorje International.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 13:08