BEZ MRVICE GRIZODUŠJA

NEMA NI RAČUNALO NI MOBITEL, ALI SU JOJ UVALILI DA PLAĆA NEOGRANIČENI INTERNET Umirovljenica Zdenka (91): 'Rekli su mi da ću manje plaćati'

 
Ilustracija
 Profimedia, Alamy

Osječanka Zdenka Rešetar u mirovinu je otišla prije 35 godina, u vrijeme kada je za široku primjenu vrhunac telekomunikacijske tehnologije bio faks-uređaj. Ujedno je to bio i posljednji uređaj tog tipa kojim je u životu rukovala. No, unatoč tomu, u svome dome, u 91. godini života, danas ima i uredno plaća 'Ultra Max 2 L non-stop turbo 100' neograničeni internet, i to 225 kuna mjesečno. Potpisala je ugovor koji joj je ljubazna žena ponudila kao rješenje problema za smanjenjene telefonskih računa, piše Glas Slavonije.

Gospođi Zdenki, umirovljenoj učiteljici koja u životu nije upalila računalo, primamljiva je bila ponuda da jednim potpisom smanji svoje izdatke.

- Mlađa je žena došla, pozvonila, ušla, ugodno smo razgovarale i rekla mi je da moram potpisati novi ugovor za telefon i da ću ako potpišem ugovor koji mi nudi manje plaćati za telefoniranje. U to vrijeme svi smo u dvorištu dobivali nove instalacije za telefon, pa mi se činilo logičnim da mi pristupe iz HT-a s nekom novom ponudom. I potpisala sam. Neko su mi vrijeme stizali nešto manji računi. Iako tu nije bilo značajne uštede, nisam imala pritužbe. No, onda su se odjednom računi udvostručili i shvatila sam da sam prevarena - prepričava gospođa Rešetar.

Kaže, potom je, posramljena, potražila pomoć članova obitelji. Ubrzo su zajedno shvatili da je postala samo još jedna žrtva zavaravajuće poslovne prakse prodavača telekomunikacijskih usluga koji zarađuju od provizije. Naime, kako drukčije objasniti suludu situaciju u kojoj lucidna i poslovno sposobna 91-godišnjakinja koja iz objektivnih razloga ne zna što je internet ugovara paket-uslugu koja bi bez problema zadovoljila potrebe modernog poslovanja manje tvrtke.

U dobroj vjeri, obitelj se HT-u obratila za pomoć, no rekli su im da im nitko ne može pomoći.

U HT-u kažu kako je Zdenka Rešetar korisnik njihovih usluga za interet i duže nego što je to sama mislila - od kolovoza 2016., kada je, navodno, s njima potpisala svoj prvi ugovor za Ultra MAX2 paket, u koji je uključen popust za prvih godinu dana korištenja, a da su njezini trenutni računi u visini od 225 kuna rezultat tek produljenja ugovora na koji je ona pristala.

- Budući da nam je zadovoljstvo korisnika iznimno važno, naši su djelatnici kontaktirali korisnicu i pojasnili sve detalje vezane uz uslugu te su ponudili i povratak na paket koji je koristila ranije, na što je korisnica pristala - kažu iz HT-a čija je 'ljubazna' zaposlenica 91-godišnjakinji bez mrvice grizodušja uvalila ugovor za ultra turbo internet i na račun njezinih poznih godina izvukla proviziju, piše Glas Slavonije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 03:01