PLENKOVIĆ O PRESUDI

‘Nema šanse da sada još nosimo etiketu Ive Sanadera. No way. Ovo je drugi HDZ‘

Današnje vodstvo ne može biti odgovorno za djelovanje pojedinaca..., rekao je Plenković
 Matija Djanjesic/Cropix

Predsjednik Vlade Andrej Plenković je nakon sastanka s predstavnicima tvrtke Jadran-galenski laboratorij dao izjavu za medije.

Pohvalio je kompaniju i istaknuo da su rijetki naši proizvodi koji imaju udio od osam posto na tržištu, poput Aquamarisa.

- Na tragu naše politike je da pomažemo komanije koje imaju kapacitete ići naprijed, osvajaju nova tržišta. Ovdje su 76 posto ukupnog broja zaposlenih žene, što mi je izuzetno drago čuti, rekao je, prenosi N1.

Osvrnuo se i na današnju presudu Ivi Sanaderu i HDZ-u.

- Današnje vodstvo ne može biti odgovorno za djelovanje pojedinaca..., rekao je Plenković i podsjetio da u to vrijeme on nije bio član HDZ-a.

- Nema kolektivne odgovornosti i nikakve odgovornosti aktualnog vodstva, poručio je, a na pitanje osjeća li sram, rekao:

- Nema šanse da sada još nosimo etiketu Ive Sanadera. No way. Ovo je drugi HDZ. HDZ će putem zakonskih zastupnika uložiti žalbu.

image
Matija Djanjesic/Cropix

Komentirao je i izjave predsjednika Republike Zorana Milanovića.

- Laž je da smo protiv rasprave o kršenju prava Hrvata u BiH. Rekli smo da želimo raspravljati o pravima Hrvata u susjednim zemljama, važni su nam i Hrvati u Srbiju i u Crnoj gori. Laž je to što on kaže da ne želimo o tome raspravljati.

Plenković je predsjednikove izjave usporedio s izjavama Karoline Vidović Krišto.

- Ta sprega između Krišto i Milanovića je jasna kao dan. Bilo je tu još laži. Laž o tome koju je izrekao da smo mi protiv rasprave o kršenju prava Hrvata u Federaciji BiH. Laž da ne može biti veća. U pismu gospodina kojeg naziva kaluđerom, gospodin Zvonimir Frka Petešić je kaluđer. Ponavljam, vojna lekarka, ruganje Tuđmanu... Javnost mora shvatiti logiku gospodina Milanovića, rekao je i osvrnuo se i na kritike predsjednika o Koloni sjećanja u Vukovaru.

- Ako ga je strah neka ne ide.

image
Matija Djanjesic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. siječanj 2023 19:13