BORBA PROTIV PUŠENJA

NEMA VIŠE SLIM I CIGARETA S OKUSIMA, A NA KUTIJAMA MORAJU BITI STRAŠNE SLIKE Novi zakon EU parlamenta

Upozorenja koja su sada istaknuta, više neće biti dovoljna, pa će 75 posto kutije morati biti prekriveno upozorenjima i to većinom uznemirujućim fotografijama
 Jure Mišković / CROPIX

Kako bi spriječio pojavu novih pušača i navike pušenja učinio što manje privlačnim mladima, Europski parlament početkom idućeg mjeseca uvodi cijeli niz zabrana, ali i obveza za duhansku industriju, piše Dnevnik.hr.

Tanke ili slim cigarete više se neće proizvoditi, baš kao ni one s okusima poput mentola ili čokolade.

- Prije 150 godina, da smo mogli, Europski parlament uopće ne bi dopustio prodaju cigareta. No, sada postoje i naš posao smanjiti broj pušača, kazala je Linda McAvan, izvjestiteljica EP za prijedlog zakona.

Upozorenja koja su sada istaknuta, više neće biti dovoljna, pa će 75 posto kutije morati biti prekriveno upozorenjima i to većinom uznemirujućim fotografijama.

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina potpisao je deklaraciju s još osam zemalja članica kojom se želi zaštititi proizvođače duhana.

- S jedne strane imamo štetnu naviku koja se, prije svega, može riješiti edukacijom i informiranjem potencijalnih potrošača i na taj način smanjiti broj pušača, a mi kao duhanska zemlja moramo voditi računa o specifičnoj proizvodnji, kazao je ministar, javlja Dnevnik.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:49