MINISTRICA TRAMIŠAK

‘Nemam informacije o izvidima u aferi Softver niti je to nešto što bih uopće trebala ispitivati‘

Na pitanje treba li glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek i dalje biti na čelu DORH-a, odgovorila je kako to nije pitanje za nju

Nataša Tramišak

 Goran Mehkek/CROPIX

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak ustvrdila je, komentirajući u utorak aferu Softver u kojoj je uhićena bivša ministrica Gabrijela Žalac, da nema informacije o tijeku izvida.

''Nemam informacije kako teku izvidi i što se konkretno događa niti je to nešto što bih ja uopće trebala ispitivati'', rekla je Tramišak novinarima.

Pojašnjavajući u kojem trenutku je kontaktirala Uskok, Tramišak je rekla da je prilikom primopredaje dužnosti od ministra Marka Pavića bila upoznata da DORH i Uskok provode određene izvide.

''Nakon toga je bilo određenih dopisa prema nama gdje je Ministarstvo surađivalo s institucijama i s određenom dokumentacijom prema njihovu zahtjevu. Cilj je da svi procesi teku neometano i da institucije odrade posao koji trebaju odraditi, a mi smo za suradnju onoga što ministarstva trebaju odraditi'', rekla je.

Dodala je da ne zna što se nalazi u toj dokumentaciji niti je tu dokumentaciju istraživala.

Upitana je li se tužiteljstvo javilo s povratnim informacijama, Tramišak je odgovorila da njezino ministarstvo te informacije nema niti ih treba imati.

Na pitanje smatra li da glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek i dalje treba biti na čelu DORH-a, Tramišak je odgovorila kako to nije pitanje za nju.

Tramišak je poručila da njezino ministarstvo nastavlja stručno i profesionalno raditi svoj temeljni posao, dodajući kako uočava rast iskorištenosti, ''što znači da se ova institucija fokusirala i okrenula što boljoj i kvalitetnijoj apsorpciji sredstava''.

Bivša ministrica regionalnog razvoja i europskih fondova Gabrijela Žalac uhićena je u akciji koju je iniciralo europsko tužiteljstvo zbog sumnje da je preplaćeni posao nabave softvera plaćenog uglavnom sredstvima europskog fonda namjestila prijatelju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 17:42