SPORNI NATJEČAJ

Nemar u Horvatovom ministarstvu: zametnuli 4 ponude za najam zgrada pa ponavljaju natječaj

Nezgodno je što se natječaj provodi prema principu licitacije i najam dobiva tko ponudi više, a sada su svi doznali iznose
Darko Horvat
 Goran Mehkek/Cropix

Ministarstvo graditeljstva, na čelu s ministrom Darkom Horvatom, moralo je raspisati novi natječaj za najam tri zgrade - jedne u Rovinju, jedne u Poreču te objekta u Postiri, nakon što se ispostavilo kako na javnom otvaranju ponuda nisu bile pročitane četiri ponude koje su u Ministarstvo stigle na vrijeme - ali ih je zametnula jedna službenica.

Naime, kako je vidljivo iz dokumenta objavljenog na stranicama Ministarstva, natječaj za najam zgrada na 30 godina raspisan je 28. veljače, a do javnog otvaranja ponuda pristiglo je njih osam za zakup zgrade u Rovinju, šest za zakup objekta u Poreču te devet za zemljište i zgradu u Postiri na otoku Braču.

No, tijekom javnog otvaranja ponuda, kao i naknadnim uvidom, ustanovljeno je kako je u propisanim rokovima Ministarstvo u svojoj pisarnici zaprimilo još četiri ponude koje nikad nisu dospjele na javno otvaranje zato što ih je službenica nehotice označila kao ponude za Sektor za javnu nabavu te odložila na mjesto gdje službenici Ministarstva odlažu dokumente namijenjene tom sektoru.

Zbog toga je Ministarstvo odlučilo da ni jednu od javno pregledanih ponuda neće prihvatiti, već je 7. travnja raspisalo novi natječaj za najam zgrada.

Cijela stvar malo je nezgodna za sudionike natječaja, s obzirom na to da se natječaj provodi prema principu licitacije - dakle, najam dobiva onaj tko ponudi više - a procesom javnog otvaranja ponuda, sada su svi sudionici doznali iznose koje je konkurencija bila spremna ponuditi za navedene objekte.

Kad je u pitanju zgrada u Rovinju, riječ je o zgradi površine 140 kvadrata, u ulici Driovier, za koju je određena početna godišnja cijena od 2800 kuna, objekt u Poreču na adresi je Mauro 22, površine je 518 kvadrata te ima početnu cijenu od 10.374 kuna na godinu, a objekt u Postiri odnosi se na zgradu i zemljište veličine tisuću četvornih metara, s početnom godišnjom cijenom od nešto malo više od 20 tisuća kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:14