OBRAČUN S KAFIĆIMA

Nemilosrdni rat protiv ugostitelja u našem biseru: ‘Gdje su vam to stolovi? Zatvaramo vas na 30 dana!‘

Do otkazivanja ugovora došlo je zbog postavljanja više stolova i stolica na javnu površinu nego što je dopušteno

Dubrovnik (ilustracija)

 Tonci Plazibat/Cropix

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković nastavio je rat s dubrovačkim ugostiteljima koji je otvorio prošloga tjedna kada je Grad poznatom lokalu na Stradunu, naziva Cele, zbog preglasne glazbe na sedam dana oduzeo terasu.

Naime, zbog opetovanog kršenja odredbi zaključenog ugovora o zakupu javne površine te odredbi Odluke o zakupu javnih površina na trideset dana otkazan je ugovor o najmu javne površine zakupniku Galleon 181 j.d.o.o. za ugostiteljski objekt „Good life“ u ulici Uz Tabor.

Do otkazivanja ugovora došlo je zbog postavljanja više stolova i stolica na javnu površinu nego što je ugovorom dozvoljeno, odnosno zbog proširenja zakupljene javne površine i smanjenja slobodnog prolaza ulicom te ometanja prolaza dijelom ulice, piše Dubrovački vjesnik.

Zbog ponavljanja jednakog kršenja ugovora u roku od jedne kalendarske godine, drugi otkaz ugovora izrečen je u trajanju od 30 dana, dok je sankcija, odnosno otkazivanje ugovora, za prvi prijestup istom objektu u listopadu 2022. trajala sedam dana.

Naime, djelatnici Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu Grada Dubrovnika, Odsjeka za komunalno redarstvo, dana 20. travnja 2023. godine utvrdili su da je tvrtka Galleon dozvolila postavljanje dodatnog stola te s drvenim klupama izašla na udaljenost od 130 cm. Nadalje, s jednim stolom od drvene bačve izašla je na udaljenost od 155 cm te s postoljem od dva drvena suncobrana na udaljenost od 170 cm, iako im je sukladno ugovoru odobrena širina od 120 centimetara. Također, suprotno odredbama ugovora, postavljene su dvije reklamne table izvan zakupljene javne površine te je tvrtka tako ometala prolaz ulicom.

Komunalno redarstvo je po službenoj dužnosti izdalo obvezni prekršajni nalog, a gradonačelnik Mato Franković je sukladno svojim ovlastima izjavio otkaz ugovora o zakupu javne površne na razdoblje od trideset dana, koji je zakupniku uručen osobnom dostavom dana 29. svibnja.

Zakupnik može zatražiti ponovno zaključenje ugovora nakon otklanjanja okolnosti koje su dovele do otkaza ugovora, ali ne prije protoka roka od trideset dana, piše Dubrovački vjesnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. rujan 2023 08:11