TRZAVICE

Nemiri u Domovinskom pokretu: Zašto je šef Kluba otišao iz sabornice netom prije glasanja?

Bartulica je imao drugačije mišljenje, i to je u redu, kaže Ivan Penava i dodaje da nema govora o novom raskolu

Stjepo Bartulica

 Damjan Tadić/Cropix

Ivan Paladina potvrđen je u srijedu za novog ministra graditeljstva glasovima većine zastupnika u Saboru.

No, glavna vijest nije bila da je za njega glasalo 77 zastupnika parlamentarne većine, nego da je među oporbenjacima bilo troje suzdržanih i da su svi iz Domovinskog pokreta. Da stvar bude zanimljivija, šef Kluba zastupnika DP-a Stjepo Bartulica sabornicu je napustio netom prije glasanja jer se, očito, nije slagao sa stavom šefa stranke Ivana Penave. Priču je dodatno začinio Zlatko Hasanbegović, potpredsjednik Kluba DP-a, glasajući kontra svojih kolega - protiv Paladine. Očekivano, odmah su krenule priče svjedočimo li još jednoj rundi rasipanja DP-a, nakon što je stranku napustilo nekoliko zastupnica i zastupnika, pa i osnivač Miroslav Škoro.

- Stav je našeg Kluba zastupnika bio da budemo suzdržani. Bartulica je imao drugačije mišljenje, i to je u redu. Zato je i izašao iz sabornice prije glasanja, da ne glasa suprotno kolegama iz Kluba. Ponovit ću još jednom, da se nas pita, kompletnu Vladu bi se odmah raspustilo zbog loših rezultata, a o korupciji da i ne pričamo. Odlučili smo biti suzdržani ne zbog Vlade Andreja Plenkovića, već zbog ljudi iz Petrinje i Gline koji više od godine dana čekaju na obnovu svojih kuća. Željeli smo gospodinu Paladini dati šansu jer smatramo da svaki čovjek to zaslužuje - kaže Penava.

Šef Kluba zastupnika DP-a Stjepo Bartulica jučer nam je kratko poručio da se šef stranke već o svemu izjasnio i da "nema što dodati".

- Naravno da ostajem u stranci - kaže.

Hasanbegović, pak, kaže da ne vidi nikakav problem u tome što je glasao drugačije od kolega.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:33