VREMENSKA PROGNOZA

NEMOJTE PRATI AUTOMOBILE, ČEKA NAS 'PRLJAVA KIŠA' Vakula otkrio kakvo nas vrijeme čeka za vikend

 
Ilustracija
 PjrNews / Alamy / Alamy / Profimedia

Nakon još jedne tople noći, vikend će biti nešto svježiji. Na Jadranu će puhati i bura, povremeno i jaka, a vjetrovito će danas biti i na kopnu.

HRT-ov meteorolog Zoran Vakula najavio je da će idućih dana pasti i malo kiše, no ona će često biti pomiješana s pustinjskim pijeskom. Takva se kiša posebno očekuje danas i u nedjelju, no u unutrašnjosti zemlje ne bi trebala biti obilna. Vikend će u unutrašnjosti biti nešto svježiji, no porast temperatura se očekuje početkom novog tjedna. Unatoč tom porastu temperatura, poslijepodneva će idućeg tjedna biti ipak nešto svježija od ovoga tjedna.

Danas će na istoku zemlje biti promjenjive naoblake, a poslijepodne će jačati jugozapadnjak koji će ponegdje imati i olujne udare. Najviša poslijepodnevna temperatura će biti 27 stupnjeva.

Toplo će biti i u središnjoj Hrvatskoj, no u tom bi dijelu zemlje već danas moglo biti malo kiše s pustinjskim pijeskom. Najviše će ga biti uz granicu sa Slovenijom.

Na sjevernom Jadranu su tijekom noći mogući olujni udari bure. Bit će pretežno sunčano, a u unutrašnjosti i oko Rijeke oblačnije, uz povremenu kišu s pijeskom.

Suho ali oblačno bit će na južnom dijelu Jadrana. Uz more se očekuju temperature zraka od 21 do 25 stupnjeva, dok će u unutrašnjosti jutra biti svježija, no dnevna temperatura i do 28 stupnjeva.

U subotu će biti nešto mirnije, no uz svježija jutra, a kiša će biti moguća još ponegdje na Jadranu, a povremeno i u unutrašnjosti, posebice u gorju. Od nedhelje se ponovno očekuje rast temperatura, javlja HRT-ov meteorolog Zoran Vakula.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 21:39