OBJAVIO MORH

Nemojte se uplašiti ako danas čujete prasak: Danas lete MiG-ovi, moguća su probijanja zvučnog zida

Očekuje se kratkotrajna pojačana buka te molimo građane za strpljenje i razumijevanje, napisali su u priopćenju

Ilustracija aviona MiG 21

 Ronald Gorsic/CROPIX

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske u četvrtak ujutro najavilo je redovite letačke aktivnosti lovačkih aviona HRZ-a. Njihovo priopćenje u nastavku prenosimo u cijelosti.

- U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila, u četvrtak, 27. srpnja, u popodnevnim satima i petak, 28. srpnja, od 8 do 16 sati provodit će redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida.

Planiran je probni let tijekom kojeg se očekuje probijanje zvučnog zida i to na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske te Virovitičko-podravske županije na visini od 10.000 do 14.000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve svoje aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj.

Tijekom provedbe planiranog leta i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka te molimo građane za strpljenje i razumijevanje - napisali su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 02:17