AGONIJA BEZ KRAJA

Nenad Periš: Provjerava se informacija da je Matej u Münchenu, svaki dan dobivamo nove dojave

Rekao je kako policija pokušava provjeriti sve moguće informacije ili poluinformacije

Otac nestalog Mateja, Nenad Periš, snimljen u Beogradu

 Tom Dubravec/Cropix

Ni 48 dana nakon nestanka Mateja Periša u Beogradu nema novih informacija koje bi mogle ukazati na to što se točno dogodilo u noći nestanka mladog Splićanina, s 30. na 31. prosinca prošle godine.

U potragu i provjeru informacija uključen je i MUP RH, koji se obvezao provjeriti informaciju iz Njemačke po kojoj je Matej viđen u Münchenu, javlja Slobodna Dalmacija.

– Razgovarao sam s hrvatskom policijom i rekli su mi da još uvijek nisu dobili informaciju iz Njemačke je li prije nekoliko dana meni nepoznata žena u Münchenu zaista vidjela Mateja dok je navodno na bankomatu u blizini bivšeg restorana "Dalmacija" podizao novac.

Svaki dan dobivamo nove neprovjerene informacije, pa smo tako dobili i informaciju da se Matej nalazi na jednoj lokaciji ovdje u Beogradu. I to smo provjerili, međutim, informacija nije bila točna – rekao je Matejev otac Nenad Periš, koji je u Beogradu i intenzivno sudjeluje u potrazi za svojim sinom.

Pokušavaju provjeriti sve moguće informacije ili poluinformacije.

– Zamolio sam srbijansku policiju da provjeri informaciju da su neka vrata na ruti kojom je Matej trčao u noći nestanka bila otvorena, a inače su zatvorena. Nemam velika očekivanja od tih informacija, ali nastojimo ih sve provjeriti – kaže Periš.

Nenad Periš ne može mirovati i sam obilazi mjesta na kojima je bio Matej, nadajući se da će pronaći neki trag koji bi ga mogao dovesti do sina.

– U ponedjeljak smo prijatelj i ja automobilom išli prema Đerdapu, u smjeru Rumunjske. Išao sam vidjeti to područje iza Pančevačkog mosta, iza Smedereva. Dunav je ogromna rijeka, ima milijun rukavaca, to je nepregledno – govori Nenad Periš.

Svakodnevno dobiva poruke podrške iz Hrvatske i Srbije, ali i iz cijele regije.

– Ne znam odakle ljudima moj broj mobitela, ali te me poruke drže da sve ovo izdržim, ovu patnju i agoniju. Prije dva dana probudila me je poruka koja mi je poslana iz Zagreba u kasnim večernjim satima: "KBC Rebro je u mislima i molitvama s Vama. Dobivate sigurno milijun poruka, pa neka i ova poruka bude među njima. Mi smo vidjeli puno čuda i nade. Mirnu noć želi Vam dežurna ekipa Kirurgije."

Naravno, odgovorio sam i zahvalio ljudima s "Rebra", napisao sam im da ću zapamtiti njihovu poruku do kraja života. Takve me stvari jako emotivno dirnu i onda postajem svjestan da su mnogi meni znani i neznani ljudi uz mene i uz moju obitelj, da nisam sam – rekao je Nenad Periš novinaru Slobodne Dalmacije.

Misteriozan nestanak Mateja Periša i dalje zaokuplja kako hrvatsku tako i javnost u regiji, a srbijanska policija čini sve što je u njezinoj mogućnosti kako bi pronašla Mateja.

Na kraju nam je Nenad Periš rekao da upravo čeka početak mise u crkvi sv. Ante u Beogradu.

– Družim se s našim svećenicima i jako mi imponira njihov unutarnji mir koji uspijevaju postići. Zbog toga i ja molim svakog dana, to mi daje snagu i unutarnji mir, koji mi je sada toliko potreban – zaključio je Nenad Periš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 07:43