TEŠKE RIJEČI

NENAD STAZIĆ SE NA SUDU ISPRIČAO ŽELJKI MARKIĆ 'Nisam ju htio uvrijediti svojim statusom na Faceu'

 Goran Mehkek/CROPIX

Nenad Stazić, saborski zastupnik i istaknuti član SDP-a ispričao se Željki Markić, čelnici inicijative 'U ime obitelji' zbog svog statusa na Facebooku kojem ju je doveo u vezu s ubojstvima djece u Jasenovcu.

- Ja, Nenad Stazić ispričavam se Željki Markić što sam na svom Facebook profilu napisao rečenicu 'Očekujem da ova Markićka i njezina udruga za obitelj zatraži da se Ustavom zabrane jednoroditeljske obitelji. Djecu iz takvih obitelji pokupit će po kućama, strpati u kamione i odvesti u dom. A dom će osnovati u Jasenovcu.' Ja tom rečenicom nisam htio uvrijediti i povrijediti Željku Markić i njezinu obitelj -rekao je SDP-ov političar što je Željka Markić prihvatila rekavši: 'Prihvaćam ispriku u svoje ime, ime članova moje obitelji i članova inicijative 'U ime obitelji' koji su se ovom izjavom osjetili povrijeđenim.

Na današnjem ročištu Stazić je pokušao objasniti kako je sporni Facebook status izraz njegovog političkog svjetonazora. U svojoj isprici je tako isprva i rekao, no tužiteljica Željka Markić inzistirala je da iz formalne isprike izbaci dio u kojem pokušava napraviti distinkciju između političkog djelovanja i osobnog stava.

- Znate, ne bi imalo smisla da prihvatim ispirku koja to zapravo nije. Sadržaj vašeg Facebook statusa interpretacija je izjave koju ja nikad nisam dala, a činjenica da su taj status prenijeli brojni mediji nanjela je štetu mom ugledu. I dan danas moram ljudima pojašnjavati da ja nikad nisam izjavljivala nešto što bi na bilo koji način opravdalo strašne zločine u Jasenovcu. Utoliko mi je stalo da iz isprike izbacite zadnji dio - pojasnila je Željka Markić.

Nakon kraćih konzultacija obje strane sa sutkinjom formulirana je konačna verzija isprike koju je Markić prihvatila.

Sutnikanj Općinskog građanskog suda u Zagrebu Jadranka Liović Merkaš izrazila je zadovoljstvo ovakvim sporazumnim okončanjem spora.

- Pametni ste ljudi, drago mi je što ste nagodbom okončali spor i odrekli se prava pobijati ovo rješenje.

Željka Markić podnijela je tužbu Općinskom građanskom sudu i zbog povrede prava osobnosti tražila je naknadu u iznosu od 20.000 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 03:02