PREDIZBORNI POTHVAT

NEOBIČNA PREDIZBORNA AKCIJA BIVŠEG SDP-ova MINISTRA Mihael Zmajlović na biciklu kreće u kampanju, prijeći će 430 kilometara

 
Mihael Zmajlović
 Privatni album

Pod radnim nazivom kampanje #Mihakrozsedmu bivši ministar zaštite okoliša i SDP-ov saborski zastupnik Mihael Zmajlović kreće u subotu električnim biciklom na turneju po svim mjestima u VII. izbornoj jedinici te tako do 13. lipnja planira prijeći 430 kilometara.

Zmajlović dodaje da neće baš cijelim putem voziti bicikl, ali svakako će obići sva mjesta VII. izborne jedinice u kojoj se, dodaje, “spletom stranačkih okolnosti”, na listiću našao na posljednjem - 14. mjestu.

- VII. izborna jedinica je čudnovati kljunaš hrvatskog izbornog sustava jer okuplja zapadne zagrebačke kvartove, Samobor, Karlovac, Gorski kotar s Primorjem i predgrađima Rijeke. U ovoj kampanji želim doznati postoje li teme koje su zajedničke građanima koji žive od zagrebačkih Gajnica, njegova Jastrebarskog pa sve do Novog Vinodolskog - govori Zmajlović.

Ističe da ne želi u prvi plan isticati samog sebe, nego pokušati “nešto drugo”.

- Već sad je jasno da će kampanju obilježiti taštine pojedinaca i natjecanje tko će kome od političara bolje ‘spustiti’. Meni je ideja staviti građane na prvo mjesto. Razgovarat ću s njima, ispitati koliko su im jasne poruke koje mi u SDP-u šaljemo o važnosti zelene ekonomije, zdravog okoliša i digitalizacije - rekao je Zmajlović.

A problema u tim sredinama, tvrdi, ima i više nego dovoljno - od rješavanje problema otpada u Zagrebu, prometne izoliranosti pograničnih krajeva u Karlovačkoj županiji do bržeg razvoja željeznice kroz Gorski kotar.

- Teško je u Gorskom kotaru govoriti o digitalizaciji kad se građani muče sa sporim internetom ili nepostojanjem signala, a u dijelu Karlovačke županije pojedina sela i dalje nemaju struju. Želim ovom kampanjom ispričati životne priče ljudi koji i dalje u Hrvatskoj žive u takvim uvjetima te pokušati njihove problem staviti na agendu izbora - dodao je Zmajlović.

Rekao je da će fokus kampanje primarno biti na stranicama na društvenim mrežama na kojima će dokumentirati tu nimalo jednostavnu rutu, jer uključuje puno bicikliranje kroz brdoviti dio Hrvatske.

- Zato sam se i odlučio u kampanju ipak ići električnim biciklom - kaže Zmajlović i ističe da u njegovu rodnom Jastrebarskom već godinama električni bicikli stoje na raspolaganju tamošnjim stanovnicima i turistima kao dio turističke ponude, odnosno bicikli se mogu unajmiti u centru grada za gradsku ili brdsku vožnju.

Zmajlović najavljuje da na put kreće iz zagrebačkih Gajnica, nastavlja kroz Špansko i Malešnicu do Kajzerice, Trnskog, Svete Klare, a poslije će putovati kroz Svetu Nedjelju, Samobor, Žumberačkog gorje, Ozalj, Karlovac, Slunj, Ogulin, Delnice te Viškovo, Kastav i Novi Vinodolski.

Iako je posljednjih dana, kaže, trenirao bicikliranje, dodaje da će se iz riječkog područja ipak vratiti kombijem te finalne rute odraditi u svojoj Jaski. Kombi će ga pratiti i biti mu na raspolaganju i tijekom puta te će ga sigurno koristiti umjesto bicikla na nekim dijelovima rute.

- Sve u svemu, bit će to osam dana intenzivne kampanje, obilaska nekih od najljepših dijelova Hrvatske te spavanja na putu. Pozivam sve na prate moju Facebook stranicu, gledaju videomaterijale te šalju probleme koje postoje u njihovu mjestu. Zajedno možemo natjerati i druge političare da se bave problemima građana, a ne besmislenim međusobnim prepucavanjem. Ako zbog ove turneje barem jedan problem na koji naiđem bude riješen, kampanja će biti uspješna i imati smisla - dodaje Zmajlović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 05:53