PRAZNE POLICE

Neočekivani problemi nakon velike sezone: ‘Da, bilo je sjajno, ali ne znamo što ćemo sada‘

Hoteli su postizali rekordne cijene, a u restoranima se stol čekao po čak deset dana. Nikad nije bilo ovako, kaže Denis Ivošević
Robert Lisjak
 Bruno Konjevic/CROPIX
Hoteli su postizali rekordne cijene, a u restoranima se stol čekao po čak deset dana. Nikad nije bilo ovako, kaže Denis Ivošević

U Istri je ovog ljeta bilo kao u svjetskim metropolama. Rezervacije za najbolje restorane čekale su se po deset dana, a svake se večeri pred lokalima viđao red turista. Takve gužve nije bilo ni za najboljih sezona, a sve to pokazuje da je potrošnja bila jako dobra i da su se turisti jednostavno zaželjeli uživanja i opuštanja.

Fiskalizirani računi

Hrvatsko je vino na Jadranu teklo u potocima, sirari su ostali bez svojih sireva, maslinari bez ulja. Zalihe su potrošene, pa čak i one iz prve godine korone, koja je sve bacila na koljena. No koliko je potrošnja u Istri, koju je i ovog ljeta posjetio najveći broj gostiju, bila veća, još se ne zna.

Trebala bi, svakako, biti značajna, jer su i cijene u restoranima i lokalima bile prilično veće nego 2019. godine. Prema riječima direkt...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 23:47