ČEKAJU SE NALAZI

NEODGOVORNI RODITELJI ZVALI HITNU ZBOG DJETETA, ALI SU PREŠUTJELI DA SU U SAMOIZOLACIJI 'Sad cijeli tim mora ići u karantenu na 14 dana'

 
Ilustracija
 Damjan Tadic / CROPIX

Tim hitne medicinske pomoći u Bjelovaru nalazi se u izolaciji nakon što su u četvrtak intervenirali prema djetetu čiji su roditelji u samoizolaciji, ali to nisu rekli kada su zvali Hitnu pomoć te je u četvrtak župan apelirao na odgovorno ponašanje i poštivanje naputaka za sprječavanje širenja koronavirusa.

"Imali smo slučaj da roditelji nisu javili da su u samoizolaciji kada su nazvali za intervenciju za svoje dijete. Sada je jedan naš tim Hitne medicinske pomoći u izolaciji sve dok ne dođu nalazi testova za roditelje i dijete koji su bili u samoizolaciji", rekao je bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs na tiskovnoj konferenciji županijskoga Stožera Civilne zaštite te apelirao na odgovorno ponašanje i poštivanje naputaka za sprječavanje širenja koronavirusa.

Sve službe, od policije i vatrogasaca do Hitne pomoći, izaći će na vaš poziv, ali ako ste u samoizolaciji, javite im da se znaju pripremiti, istaknuo je župan Bajs.

Županijski Stožer civilne zaštite održao je sastanak sa stožerima pet gradova Bjelovarsko-bilogorske županije vezano uz odluku Nacionalnog stožera o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja.

U četvrtak su s radom započele izdvojene ambulante u Bjelovaru i Daruvaru koje služe samo za pregled osoba za koje postoji sumnja da su zaražene koronavirusom. Ambulante rade 24 sata dnevno sve dane u tjednu, a prije dolaska potrebno se najaviti telefonskim putem, pojasnila je ravnateljica Doma zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije Ljubica Ćaić.

Bjelovarski hotel Central, čulo se na tiskovnoj konferenciji, prenamijenit će se u karantenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:57