TKO ĆE FORMIRATI VLAST?

'NEODGOVORNO JE RH PRISILJAVATI DA OPET IDE NA IZBORE!' Utjecajni HDZ-ovac odlučno protiv Mostove ideje o zajedničkoj Vladi

 Davor Pongračić/CROPIX

ZAGREB - Potpredsjednik HDZ-ova kluba saborskih zastupnika Davorin Mlakar rekao je kako je Predsjedništvo u utorak raspravljalo o konstituirajućoj sjednici Hrvatskog sabora i kako će njihovi zastupnici reagirati na sve predložene točke. Najavio je i sjednicu Kluba zastupnika u četvrtak ujutro. U slučaju da se u četvrtak ne konstituira Sabor, Mlakar smatra da će tada predsjedavajući prekinuti sjednicu i zakazati je za nekoliko dana ili ovisno o tome kakva će biti procjena političke situacije.

Upitan što će biti ako Most postavi dilemu: zajednička vlada ili novi izbori, odgovorio je kako nije odgovorna politika prisiljavati Hrvatsku da u tri mjeseca ponovno ide na izbore. Pogotovo kada objektivno postoji velika mogućnost dogovora. "Sve ono što je Most predlagao u svojim reformama nalazi se i u našim programima", kazao je.

Drži da će Most u srijedu, nakon svog sastanka u 10 sati, održati i eventualne razgovore s HDZ-om i SDP-om na kojima će biti potrebno "precizirati neke stvari" te se onda odlučiti kako se ide na konstituirajuću sjednicu Sabora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:34