VETO S OLTARA

Nepoželjan im film koji je pogledalo 150.000 Hrvata: Crkva u Dubrovniku zabranila Paradu

Vlasnik dvorane 'Visia' odbio je prikazati popularni film Srđana Dragojevića

Iako je srbijanski film “Parada” redatelja Srđana Dragojevića u posljednjih mjesec dana izazvao neviđeno zanimanje među hrvatskom kinopublikom, Dubrovčani ga (još uvijek) nisu uspjeli vidjeti, javlja Slobodna Dalmacija.

Nedvojbeno najprihvaćeniji film od publike iz cijele regije, koji je u Hrvatskoj do sada vidjelo 150.000 gledatelja i kojemu nije promakla ni nagrada s jednog od najvažnijih filmskih festivala u Europi i svijetu - Berlinalea, dobio je “crveno svjetlo” za prikazivanje od Crkve u Dubrovniku, koji se diči statusom grada kulture.

Zbog renoviranja jedinoga gradskog zimskog kina, znakovita imena “Sloboda”, dubrovačka institucija u kulturi Kinematografi Dubrovnik “gost” je u dvorani “Visia”, prostoru kojim gospodari Dubrovačka biskupija.

Kako se suradnja Kinematografa Dubrovnik s vlasnicima dvorane “Visia” - tvrtkom “Benfortuna” d.o.o. - zasniva na programskoj koncepciji koju “amenuje” predstavnik Crkve, film “Parada” nije prošao njihov minimum uvjeta da bude prikazan u dvorani “Visia”.

CIJELI TEKST MOŽETE PROČITATI U DANAŠNJEM TISKANOM IZDANJU SLOBODNE DALMACIJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 01:31