TRAGAJU ZA LOPOVOM

Nepoznati lopov krao vijek s pruge kod Lipika, željezničari upozoravaju: ‘Time se ugrožavaju životi‘

Željezničari učestalo propituju zašto se ne pooštri kontrola nad otkupljivačima sirovina, koji bez ikakvih pitanja i posljedica otkupljuju vijke s pruge

Pruga, ilustracija 

 Ranko Suvar/Cropix

Vjerojatno, kao i u ranijim slučajevima, zbog prodaje osobama ili tvrtkama koje se bave otkupom sekundarnih sirovina, nepoznati lopov ili više njih su sa željezničke pruge kod Lipika demontirali i ukrali preko 170 vijaka, ugrozivši time sigurnost putnika.

Iz požeško-slavonske policije u ponedjeljak su priopćili da je u razdoblju od 1. do 8. veljače s pruge na dionici između stajališta Dobrovac i Kukunjevac ukradeno preko 170 komada vijaka.

Ističu da tragaju za lopovom ili više njih te protiv njih slijedi kaznena prijava.

Inače, unatoč opasnosti dovođenja u opasnost putnika u vlaku, ovakve krađe često se događaju na raznim pružnim dionicama, a ukradeni vijci i drugi materijalni vezani uz željeznicu prodaju se onima koji se bave otkupom sekundarnih sirovina.

Pošto se vrlo rijetko uđe u trag i stane na kraj takvih krađama koje se uglavnom odvijaju pod okriljem noći, a koje ugrožavaju njihove i živote ostalih putnika, željezničari učestalo propituju zašto se ne pooštri kontrola nad otkupljivačima sirovina, koji bez ikakvih pitanja (i posljedica) otkupljuju vijke s pruge, metalne šahte s prometnica, bakrene oluke s kuća, tračnice i slično.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. svibanj 2023 23:28