ODLUKA SUDA

Nepravomoćna odluka: Dijana Zadravec je u pravu, bolnica je mora vratiti na njezino radno mjesto!

Poslodavac ne smije prijavitelja nepravilnosti staviti u nepovoljan položaj zbog prijavljivanja nepravilnosti, stoji u presudi

Dijana Zadravec

 Srdjan Vrancic/Cropix/Cropix

Općinski radni sud u Zagrebu je danas donio nepravomoćnu presudu kojom tvrdi da Dijana Zadravec nije smjela biti razriješena s dužnosti predstojnice Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju Kliničke bolnice Sestre milosrdnice, javlja Telegram. Ako presuda postane pravomoćna, Zadravec će se vratiti na svoje radno mjesto.

- Sud je utvrdio da je poslodavac postupio suprotno Zakonu o prijaviteljima nepravilnosti kada je 1. lipnja 2021. odlučio Dijani Zadravec dati otkaz s izmjenom ugovora o radu. Poslodavac ne smije prijavitelja nepravilnosti staviti u nepovoljan položaj zbog prijavljivanja nepravilnosti i zato ova Odluka o otkazu ugovora o radu s ponudom izmijenjenog ugovora o radu nije dopuštena, stoji u presudi, prenosi Telegram.

Podsjetimo, Zadravec je smijenjena sa svog radnog mjesta i premještena na niže rangirano radno mjesto nakon njezinih javnih istupa u kojima je govorila o korupciji u javnoj nabavi.

I Časni sud Hrvatske liječničke komore prije nekoliko dana donio je odluku kojom se prof.dr. Dijana Zadravec oslobađa optužbe da je prekršila Kodeks medicinske etike i deontologije HLK-a za što ju je komori bio prijavio kolega dr. Vladimir Kalousek s kojim se sukobila nakon što je tijekom 2021. ukazivala na nepravilnosti u KBC-u Sestre milosrdnice. Inače, u HLK-u se protiv Zadravec vode još dva procesa temeljem prijave KBC-a Setre milosrdnice i HUBOL-a (Hrvatska udruga bolničkih liječnika).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 17:30