BEZ DLAKE NA JEZIKU

NEPREDVIDLJIVE POLITIČKE IGRE Reakcija Stipe Petrine o obratu: 'To je psihijatrija u kojoj se ni dr. Petrov ne snalazi'

Zagreb, 031215.Hrvatski sabor. Prva konstituirajuca sjednica u 8. sazivu Hrvatskog Sabora na kojem su pozvani zastupnici izabrani na izborima u studenom.Na fotografiji: Stipe Petrina.Foto: Dragan Matic / CROPIX
 Dragan Matić / CROPIX

Pregovori su izmakli kontroli: iz sfere politike preselili su se u psihijatriju, ali ni tu se Božo Petrov, čelnik Mosta, čini se, baš ne snalazi, iako je to njegovo područje - prokomentirao je jučer Stipe Petrina najnoviji obrat u pregovorima između Mosta, HDZ-a i SDP-a. Most je, naime, jučer opet pozvao HDZ na pregovore iako su preksinoć kazali da nastavljaju suradnju sa SDP-om i da je HDZ ispao iz igre.

Petrini je, kaže, drago da više nije dio te priče i smatra da bi najpošteniji bili novi izbori jer da ovakvi pregovori više nemaju nikakvog smisla. Petrina misli da Petrov ne može u suradnju samo sa SDP-om jer da to neće biti dobro prihvaćeno u njegovom rodnom kraju.

- Božo Petrov ne može doći doma, u Metković, bez HDZ-a - komentira Petrina te dodaje:

- Ko s dicom liježe, popišan se budi.

Također proziva Petrova da ne govori istinu, pa i s njegovom listom, kaže Petrina, ima potpisana dva ugovora o suradnji, pa ih se ne pridržava.

- Poslat ću mu tužbeni zahtjev, jer odakle mu pravo da se tako ponaša. Tko je Božo Petrov? I kako može u Metkoviću biti na plaći gradonačelnika, a sad je već mjesecima u kampanji, zašto ga se plaća u Metkoviću? - pita se Petrina.

Dodaje da bi bilo najbolje da Petrov postane premijer, pa da “sve uđe u fazu kokošinjca”.

- Grad Metković nikad nije bio u goroj situaciji nego je danas, i to otkad ga je Petrov preuzeo - govori Petrina, koji ponavlja da bi novi izbori bili najbolje rješenje, iako je svjestan da tada vjerojatno ne bi bio izabran za saborskog zastupnika.

- Nema veze, bio ja ili ne bio, ako trebam biti izabrat će me opet, ali to je manje važno, jer ovo više nema smisla - kazao je Petrina, koji dodaje da ima još toliko toga, ali da nije još vrijeme da o svemu javno govori.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:56