VRUĆA KNJIGA

‘Neprijatelji iz čista mira‘ u kojoj su Milanović i Plenković povremeno kao likovi u Tarantinovim filmovima

Autor knjige Tomislav Krasnec dugogodišnji je novinar i bio je dopisnik iz Bruxellesa

Tomislav Krasnec

 K. S./

"Iz sukoba Milanović - Plenković netko će na kraju ove priče sada izići kao apsolutni gubitnik, jedan će morati otići ", rekao je Tonči Tadić, nekadašnji saborski zastupnik, na promociji knjige "Neprijatelji iz čista mira", paralelnoj biografiji Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića, autora Tomislava Krasneca, održanoj u petak u zagrebačkoj knjižnici Bogdana Ogrizovića.

Sam autor ispričao je kako je uvod u knjigu poput neke scene iz Tarantinovih filmova, te da sukob između Milanovića i Plenkovića traje dulje nego što javnost percipira, o čemu donosi primjere i svjedočanstva. Moglo se čuti i da je takav odnos u kojem nikad nema pomirljivosti loš za hrvatsko društvo, te da je čak Franjo Tuđman znao popiti kavu s Ivicom Račanom, barem oko važnih tema.

image
K. S./

Karakter, diplomacija i tvrda kohabitacija… - sve je u knjizi, napisano na temelju dviju ili triju jakih podloga, primjerice 12-godišnjeg Krasnecova iskustva u ulozi dopisnika iz Bruxellesa, specijaliziranog za praćenje Europske unije i NATO-a, gdje su i Milanović i Plenković na summitima predstavljali Hrvatsku.

Na promociji su govorili i dugogodišnja dopisnica iz Bruxellesa Ines Sabalić, te Žarko Ivković, urednik knjige, koju je izdao Večernji list u kojemu Krasnec radi, no početak svoje karijere proveo je u Jutarnjem listu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 14:02