OSJEČANIN VELIKA SRCA

NESEBIČNI VOZAČ Neznancuposudio 7200 kuna: 'Nisam heroj,sutra i ja mogu ostati bez kuće'

Osijek, 160708.Hrpa eura - ilustracija za mito i korupciju.Foto: Vlado Kos / CROPIX
 Vlado Kos / CROPIX

Glas Slavonije donosi priču o anonimnom vozaču tramvaja koji je nesebično spasio Osječanina Željka Budića od deložacije, plativši mu ratu duga u iznosu od 7200 kuna.

- Nisam učinio nikakvo herojsko djelo jer već sutra mogu ja ostati bez krova nad glavom, izjavio je tramvajac koji je pomogao gotovo nepoznatom čovjeku, osobi koju zna samo iz viđenja i za koju nije znao ni gdje stanuje.

- Znao sam ga kao i mnoge druge koji se voze sa mnom i pozdravljamo se s 'bok' i ništa više. Inače veseo čovjek u proljeće prošle godine nekako je propao i vidjelo se da je u problemima. Pitao sam ga kako je i ispričao mi je da za svoj rad nije bio plaćen, da je stvorio dug za kuću i da će ga uskoro deložirati. Kad mi je to ispričao, ostao sam bez riječi i odlučio mu pomoći - ispričai je vozač tramvaja u GPP-u.

Njegova se supruga istoga trenutka složila. Dan prije deložacije s pomoću Google Eartha pronašao je kuću Budićevih, a koju je netom prije toga vidio u televizijskoj emisiji u kojoj je Budić bio gost i uputio se k njemu.

- Neopisivo je dobar osjećaj kad nekomu možeš pomoći. Otišao sam k Budiću nakon posla i bio je iznenađen što sam došao. Otišli smo u banku i riješili taj problem, a moram priznati da sam iznenadio i samoga sebe jer nikada nisam takvo što učinio - iskreno je ispričao samozatajni vozač.



Željko Budić

Kaže kako nije bogat, ali ne oskudijeva ni u čemu pa je smatrao posve prirodnim da pomogne Budiću. Naglašava da ima dobar posao i pristojnu plaću.

Sedam mjeseci nakon ovoga nesvakidašnjeg događaja Budić se još živo sjeća trenutka kad mu je vozač tramvaja zakucao na vrata i kaže da još uvijek ne može vjerovati što je netko njemu nepoznat učinio kako on, zajedno sa suprugom i dvoje djece srednjoškolaca, ne bi ostao bez doma.

- Mislio sam da ću dobiti infarkt drugi put u životu kad mi je rekao razlog svoga dolaska. Platio mi je dug i ja to nikada neću zaboraviti. Nadam se da ću kad-tad biti u prilici vratiti mu taj novac, a ono što je taj čovjek napravio za mene malo bi tko učinio za bilo koga - ispričao je Budić koji je, zbog nezakonitog otkaza, dobio spor protiv tvrtke, no nikada se nije uspio naplatiti.

Članak u cijelosti pročitajte na portalu Glasa Slavonije .

Željko Budić bio je gost u 'Nedjeljom u 2'

Željko Budić široj je javnosti postao poznat od ove nedjelje, kad je, kao član Radničke fronte, bio gost emisije “Nedjeljom u 2”. Ovaj je Osječanin nezaposlen pune dvije godine, no još nije izgubio nadu da će se ponovno zaposliti. Slučaj kad se nakon nezakonitog otkaza i dobivenog spora nije mogao naplatiti iznio je prošle godine, a danas je velik borac za prava radnika te predstavnik osječke podružnice Radničke fronte koja okuplja obespravljene u Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 06:12