UHIĆEN JUČER

Neslužbeno iz Vlade: Ako Bačić ne podnese ostavku na mjesto ravnatelja HRT-a, bit će smijenjen

Privremeno javnom televizijom upravlja Renato Kunić, nakon čega će Sabor postaviti vršitelja dužnosti glavnog ravnatelja
Kazimir Bačić
 Tomislav Krišto/Cropix

'Ako glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić sam ne da ostavku, pokreće se postupak njegove smjene'. Tako su neslužbeno u Vladi komentirali sudbinu glavnog ravnatelja HRT-a nakon što je uhićen zbog korupcijske afere Vrtovi svjetla.

Privremeno javnom televizijom upravlja Renato Kunić, a nakon što većina zastupnika u Saboru donese odluku o Bačićevu razrješenju, Sabor će postaviti vršitelja dužnosti glavnog ravnatelja.

Prijedlog za razrješenje podnosi ili Nadzorni odbor HRT-a, a može i sam nadležni saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije staviti prijedlog koji će se raspraviti i dati na glasanje plenarnoj sjednici.

Istodobno će Sabor imenovati vršitelja dužnosti do izbora novog glavnog ravnatelja. Vršitelj dužnosti može biti najdulje godinu dana. Javni natječaj za Bačićeva nasljednika raspisuje Nadzorni odbor HRT-a koji skuplja javne ponude, a nakon što ih prikupi šalje ih saborskom Odboru za informiranje, informatizaciju i medije koji obavlja razgovore s kandidatima, a nakon te procedure konačnu odluku donosi sjednica Sabora. Izabire ga se većinom svih zastupnika, odnosno kvalificiranom većinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:15