NOVO ČELNIŠTVO

NESLUŽBENO: NAKON GODINU DANA VLADA NAPOKON ODLUČILA Imenovan novi predsjednik i Uprava naše velike nacionalne tvrtke, izbor iznenadio mnoge...

 
Frane Barbarić
 hdz.hr

Napokon je stigao i taj dan. Paraliza u kadroviranju u Hrvatskoj elektroprivredi je zaustavljena. Kako neslužbeno doznajemo, nakon godinu dana pričanja po kuloarima, neodlučnosti kod imenovanja te izbacivanja raznih imena i šuškanja tko bi mogao biti novi šef HEP-a i sjesti na mjesto Perice Jukića, Vlada je napokon odlučila izbaciti ime – Frane Barbarić.

Osim njega, Vlada je za članove Uprave predložila Sašu Dujmića, Nikolu Rukavinu, Petra Sprčića, Tomislava Šambića i Marka Ćosića. Doduše, treba ih još potvrditi Nadzorni odbor HEP-a. Kad se to dogodi, oni će u Upravi zamijeniti Jukića, Zvonka Ercegovca i Tomislava Rosandića. Jedini iz trenutačne Jukićeve Uprave – Saša Dujmić koji je u HEP-u od 1990-ih – ostaje i dalje u Upravi kao član.

Time su popunjena najočekivanija i, s obzirom da je na natječaj za Upravu HEP-a pristiglo više od 70 prijava, najpoželjnija radna mjesta.

Barbarić je, inače, predsjednik HDZ-a Novi Zagreb - Istok, ujedno je i pravnik u HEP-u, a u vrijeme bivšeg šefa HEP-a Ivana Mravka bio je direktor direkcije za pravne poslove. I, ako ćemo suditi po rekacijama naših sugovornika, izbor Vlade da upravo on bude novi šef nacionalne energetske tvrtke iznenadio je mnoge...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 13:56