PEHISTI GODINE

Nesretna obitelj: Imamo dvije kuće u različitim dijelovima Hrvatske. I obje su nam poplavljene...

S kata ova četveročlana obitelj nije silazila pet dana. Uništeni su im namještaj i računala, ali Šarići ne gube nadu
 Čović/CROPIX

VELIKA GORICA - Četveročlana obitelj Šarić iz Čičke Poljane u dopodnevnim je satima uspjela ispumpati posljednje centimetre vode. U popodnevnim satima pripremali su se za novi val koji će istu garažu potopiti, hoće li doći iz Odre ili Save, sasvim im je nebitno. U njihovoj kući bilo je metar i pol vode, s prvog kata nisu silazili pet dana. Na pitanje bez čega su sve ostali, otac obitelji Krešimir blago se nasmijao i pogledom pokazivao po stvarima još uvijek razasutim oko kuće.

- Glavno da se nama nije ništa dogodilo, svi smo čitavi, pospremamo kuću, čistimo blato i čekamo poplavu - kaže Krešimir potpuno mokar, što od vode zaostale iz poplave, što od kiše koja je opet nemilosrdno počela padati.

Pola metra pod vodom

On se našao u vrlo nezavidnoj, čak i nevjerojatnoj situaciji. Naime, osim kuće u Čičkoj Poljani, vlasnik je kuće u istarskom Novigradu koja je također poplavljena.

- Dobro je. Tamo je samo pola metra pod vodom - našalio se Krešimir.

Na hrpi na ulazu u dvorište bio je naslonjač, nekoliko stranica ormara, računalo njegova sina Tomislava...

Zahvalni Crvenom križu

Na pitanje hoće li ikada od ikoga dobiti koju kunu kao odštetu samo je slegnuo ramenima: - A od koga? Niti ovi jadni Slavonci još nisu dobili ništa. Posudit će, kaže, alat i krenuti iznova, jer drugog izbora nema. Njegov sin Tomislav ne može preboljeti brojne zmije i gmazove koje su držali u terarijima smještenim u podrumu. Krešimir je zahvalan aktivistima Crvenog križa te vatrogascima, a volio bi kaže da je mogao vidjeti kojeg vojnika da pomaže.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 01:40