VREMENSKA PROGNOZA

Nestabilni vikend pred nama - nakon paklenog petka stiže munjevita promjena vremena!

Nakon nekoliko dana sa stabilnim i poprilično vrućim vremenom, Hrvatsku tijekom vikenda čeka prava naglo pogoršanje.
Nevrijeme / Ilustracija
 Boris Kovacev/Cropix

Nakon nekoliko dana sa stabilnim i vrućim vremenom uobičajenim za ovo doba godine, Hrvatsku tijekom vikenda čeka prava naglo pogoršanje koje će biti praćeno olujnim nevremenom. No, krenimo redom.

Diljem zemlje danas će biti sunčano i vrlo toplo. Najviša temperatura zraka kretat će se od 27 pa do 32 stupnja Celzija, a u unutrašnjosti Dalmacije će čak biti i malo viša.

Vjetar slab, u Slavoniji i Baranji povremeno umjeren istočni i jugoistočni. Na Jadranu slab do umjeren zapadni i jugozapadni, a prema otvorenom moru sjeverozapadni vjetar.

image
Hrvatska danas
Meteo.hr

I sutra nas očekuje pretežno sunčano te vruće i sparno. Najniža temperatura zraka od 13 do 17, na Jadranu od 19 do 23, a najviša uglavnom od 29 do 34 stupnjeva Celzija.

Vjetar slab, poslijepodne i umjeren jugozapadni i zapadni, a u središnjim i istočnim predjelima jugoistočni.

image
Hrvatska sutra
Meteo.hr

Pogoršanje vremena stiže nam u subotu u popodnevnim i večernjim satima kada će sa zapada stići jače naoblačenje s pljuskovima i grmljavinom te jakim sjevernim i sjeveroistočnim vjetrom, najprije u sjeverozapadnim i zapadnim područjima te na sjevernom Jadranu, a tijekom noći u većem dijelu zemlje.

Samo će se na dalmatinskoj obali zadržati uglavnom suho. Zapuhat će jaka bura.

image
Izgledi vremena
Meteo.hr

- Iako za ljetni period nije ništa neobično da često upada vlažan zrak i, s obzirom na to da je podloga zagrijana, vrlo često reakcije budu burne, nešto slično kao na užarenom štednjaku koji zalijete vodom, objašnjava meteorologinja N1 televizije Tea Blažević i dodaje da ćemo imati sličnu situaciju kao i u noći na utorak.

Meteorolozi za nedjelju najavljuju razvedravanje uz postupno slabljenje vjetra i dosta niže temperature. Primjerice, u kontinentalnom dijelu zemlje maksimalna temperatura trebala biti oko 26 stupnjeva Celzija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:43