SVI ZAVRŠILI NA SUDU

NESVAKIDAŠNJI INCIDENT NA OTOKU KRKU Ratu između hrvatskih supružnika i slovenske turistice 'kumovale' mačke: 'Tukli su me i vukli za kosu pred sinom'

 
 Tea Cimas, Vladimir Dugandzic / Ilustracija / CROPIX

Dvoje hrvatskih državljana napalo je slovensku turistkinju u Dragi Bašćanskoj na otoku Krku, objavio je portal 24ur.com. Razlog napada bio je - hranjenje seoskih mačaka. Naime, neznanci su pred kuću slovenskih državljana ostavljali hranu za mačke, a napadnuta Slovenka tvrdi kako su životinje za sobom ostavljale izmet, a kad je ona sve počistila, na listu papira napisala je poruku onome tko ih hrani: "Ako ih želite hraniti, hranite ih pred svojom kućom!", prenosi Novi list.

- Gospođa koja je hranila mačke na tu poruku reagirala je donoseći još mačje hrane. Kad sam to vidjela, uklonila sam je. Nisam očekivala da ću zbog toga biti napadnuta. Žena je nasrnula na mene, a pomogao joj je i suprug. Njih dvoje brutalno su me pretukli - ispričala je slovenskim medijima turistkinja, koja se za pomoć obratila i policiji.

- Meni i članovima moje obitelji policajac je rekao kako je nevjerojatno da smo ih uopće zvali, jer su kazne u Hrvatskoj tako neznatne da neće imati nikakvog utjecaja na počinitelje - tvrdi turistkinja i dodaje kako je incidentu svjedočio i njezin desetogodišnji sin.

- Članovi moje obitelji gledali su što se događa, a onda su se zaključali u kuću i zvali policiju. Moj sin je bio uplašen, jer je gledao kako mu tuku majku i želio je da odmah odemo kući - rekla je Slovenka.

Sukobljena trojka, turistkinja, žena koja ju je navodno napala i njezin suprug pozvani su najprije u policijsku postaju, a potom i pred suca za prekršaje.

- Sudac me prisiljavao da priznam da sam i sama odgovorna za incident. Ljudi koji su me pretukli tvrdili su da sam ja njih napala, a niža sam od oboje za dvadeset i trideset centimetara. Jasno da ih nisam ni pomislila napasti - tvrdi turistkinja s Krka koja je u incidentu lakše ozlijeđena i izgrebana po tijelu.

- Tukli su me i vukli za kosu. Boli me vrat i cijela kralježnica. Nadam se da sve ovo neće ostaviti posljedice. Osjećam veliki strah - požalila se Slovenka i dodala kako se najviše bojala za svoju djecu.

Da je priznala kako se i sama tukla, postupak bi odmah bio okončan, ali ona to, kaže, nije željela učiniti, prenosi Novi list.

- Ne mogu priznati nešto što nisam učinila. Postupak će zato vjerojatno trajati. Sudac je izrekao zabranu približavanja, ali s obzirom da je riječ o naselju gdje su kuće jedna uz drugu, to će se teško postići, ne možemo izbjeći jedni druge - izjavila je Slovenka.

Ona je također nezadovoljna postupanjem hrvatske policije, a jedina svijetla točka, tvrdi, bio je slovenski policajac, koji tijekom sezone pomaže hrvatskim kolegama na Krku.

- Činjenica je da on ne može utjecati na cijeli postupak. Sjedio je uz mene u policijskoj postaji, slušao. Mislim da on uglavnom ima ulogu tumača, što meni nije bilo potrebno jer dobro govorim hrvatski. On je jedini bio suosjećajan, a svi drugi ponašali su se kao da se dogodilo nešto što je normalno, bili su vrlo nepristojni, čak i prema djeci. Cijeli događaj promatralo je dvoje turista i tražila sam od policije da i od njih uzmu izjavu. Sudac je to odbio uz obrazloženje da su u pitanju strani turisti i da će to biti teško učiniti - prepričala je napadnuta žena.

Slovenski mediji, pišući o ovom događaju, u srijedu su objavili kako je hrvatska policija turistima iz Slovenije rekla da ne smiju napuštati zemlju, ali naša policija to je demantirala.

- Hrvatska policija nije spriječila Slovence da napuste Republiku Hrvatsku - odgovorili su iz hrvatske policije slovenskim medijima. Napadnuta Slovenka ipak tvrdi da su joj policajci rekli kako ne smije napuštati Hrvatsku ako podnese prijavu protiv napadača.

Novi list tražio je komentar od Policijske uprave primorsko-goranske, ali još ga nije dobio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:44