TEŠKA SITUACIJA

NETANYAHU NAZVAO PLENKOVIĆA, TRAŽIO GA POMOĆ ZBOG VELIKIH POŽARA Vlada ubrzo održala telefonsku sjednicu, šalje dva kanadera u Izrael

Benjamin Netanjahu, Andrej Plenković
 Pool, Nikolina Vuković Stipaničev, Boris Kovačev / REUTERS, HANZA MEDIA

Vlada Republike Hrvatske na telefonskoj sjednici u srijedu donijela je Odluku o pomoći Državi Izrael u gašenju požara te je odobreno korištenje dva zrakoplova Canadair CL-415 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO).

Benjamin Netanjahu, predsjednik Vlade Izraela, kontaktirao je danas izravno predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića i zamolio pomoć u zračnoj potpori u gašenju požara, koji su zahvatili područja sjevernog i središnjeg Izraela, priopćeno je u srijedu navečer iz Vladinog Ureda za odnose s javnošću.

Vlada RH, na prijedlog potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića, a uz prethodnu suglasnost Predsjednice Republike Hrvatske, na telefonskoj sjednici donijela je Odluku o uporabi Oružanih snaga RH radi pružanja humanitarne pomoći Državi Izrael u gašenju požara, te je odobren prelazak granice Republike Hrvatske Oružanim snagama RH.

Kao pomoć Izraelu u gašenju požara odobreno je korištenje dva zrakoplova Canadair CL-415 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane.

Izrael je u srijedu od Hrvatske i Grčke zatražio da mu pošalju kanadere kako bi pomogli u borbi protiv šumskih požara koji u proteklih nekoliko dana haraju tom državom, objavio je izraelski premijer Benjamin Netanyahu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:12