POGLEDAJTE VIDEO

Neugodan doček za Plenkovića u Koprivnici, vidno uzrujani župan: ‘Kog‘ vraga oni tu rade!? Razjurit ću ih!‘

Članovi Radničke Fronte predvođeni Katarinom Peović dočekali su Plenkovića zvižducima i dobacivanjem. Plenković ih je ignorirao

Andrej Plenković

 Željko Hajdinjak/Cropix

Članovi Radničke Fronte predvođeni Katarinom Peović dočekali su u četvrtak premijera Andreja Plenkovića zvižducima i dobacivanjem da je "gori od Franje Tahija", dok je dolazio na svečanu sjednicu u povodu Dana koprivničko-križevačke županije, no Plenković ih je ignorirao.

„Gori ste od Franje Tahija. Radnicima dijelite mrvice“, dovikivala je Peović u trenutku kad je premijer izlazio iz automobila i pozdravljao se sa županom Darkom Korenom, a ostali članovi stranke su zvižducima remetili njegov ulazak u dvoranu u kojoj se održavala svečana sjednica u povodu Dana županije.

Župan Darko Koren bio je vidno uzrujan prije nego što je stigao premijer. „Kog‘ vraga oni tu rade“, rekao je Koren dodavši da će razjuriti demonstrante. U tome ga je spriječio predsjednik županijskog HDZ-a Darko Sobota, savjetovavši mu da to ne radi jer će "nastati još veći cirkus".

Istovremeno, Radnička fronta je podigla transparente na kojima je pisalo „Radnicima mrvice, a njima bogatstvo“ i „Gori ste od Franje Tahija“.

image
Zeljko Hajdinjak/Cropix
image

Katarina Peović

Zeljko Hajdinjak/Cropix
image

Katarina Peović

Zeljko Hajdinjak/Cropix
image

Katarina Peović

Zeljko Hajdinjak/Cropix

Katarina Peović prije toga je održala konferenciju za novinare ispred Podravke gdje je ukazala na loš status radnika u koprivničkoj kompaniji.

Ustvrdila je da radnici Podravke rade za otprilike 850 eura bruto, dakle žive u siromaštvu. Podsjetila je na slučaj kada je jedna radnica ukrala 12 vrećica Vegete rekavši da "radnici moraju krasti da bi preživjeli, dok Uprava i članovi Nadzornog odbora žive u izobilju, primajući plaće i bonuse koji prelaze milijunske iznose".

image

Andrej Plenković

Zeljko Hajdinjak/Cropix
image
Zeljko Hajdinjak/Cropix
image
Zeljko Hajdinjak/Cropix

Poručujemo predsjednici Uprave Podravke Martini Dalić da želimo uvesti porez za najbogatije, kojih ima tek jedan posto od ukupnog stanovništva. U toj grupaciji su ona i njen suprug, kaže Peović.

„Ona i njen suprug ne plaćaju porez na svoje nekretnine, dok ostatak građana živi u poreznoj tamnici s nametnutih 25 posto PDV-a“, rekla je Peović i dometnula da se zalažu za porez na nasljedstvo.

Osvrnula se i na stanje rada u Podravkinim pogonima, o čemu su je izvijestili članovi sindikata. Nekoliko radnika posljednjih mjeseci doživjelo je nesreću na radu zbog katastrofalnih uvjeta.

Jedna osoba poslana je da radi za strojem za koji nije bila obučena pa joj je smrskana ruka, rečeno je na konferenciji.

image

Župan Darko Koren

Zeljko Hajdinjak/Cropix
image

Ministar obrane Ivan Anušić

Zeljko Hajdinjak/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 09:29