ZAGREB-KARLOVAC

Neuobičajena scena na autocesti: Policajci s dugim cijevima i psima zaustavljali vozila, otkrivamo o čemu je riječ

Ako je pak policija ciljano tragala za nekom osobom za koju je sumnjala da bi mogla naići autocestom iz smjera Zagreba prema Karlovcu možda ćemo to uskoro doznati

Ilustracija

 Niksa Stipanicev/Cropix/Cropix

Tijekom jučerašnjeg prijepodneva policija je provodila uobičajenu rutinsku kontrolu poznatu pod nazivom "ljevak". Ovoga puta kontrolirali su vozila koja su iz smjera iz Zagreba prema Karlovcu preusmjeravala na odmorištu u Draganiću na odmorište radi kontrole.

To su inače uobičajene kontrole i takav oblik kontrole povremeno se može vidjeti i na drugim odmorištima pravaca autocesta prema Varaždinu, Slavonskom Brodu i Splitu. Ono što je jučer privuklo pažnju putnika je da su policajci bili naoružani i dugim cijevima, a u kontroli su koristili i pse.

Inače, uoči i nakon ulaska Hrvatske u schengenski prostor i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i ravnatelj policije Nikola Milina najavljivali su kako će policija s obzirom na to da su ukinute granične kontrole imati ovlasti i provoditi kontrole po dubini teritorija.

Ovakve akcije policija ni u Hrvatskoj niti u drugim državama ne najavljuje, a vjerojatno zbog činjenice da je vikend i pojačan promet ovakve kontrole i preusmjeravanje prometa na odmorište može kod putnika izazvati negodovanje. Sličnim situacijama imali smo prilike svjedočiti i na autocestama u Austriji i Sloveniji. Ako je pak policija ciljano tragala za nekom osobom za koju je sumnjala da bi mogla naići autocestom iz smjera Zagreba prema Karlovcu možda ćemo to uskoro doznati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 01:33