PODNESENA PRIJAVA

NEVENKA BEČIĆ POD ISTRAGOM Porezna uprava je prijavila zbog sumnje u utaju 2,9 milijuna kuna

Sudsko je vijeće zaključilo kako ima dovoljno osnovane sumnje da bi se otvorila istraga
 Davor Pongračić / CROPIX

Nakon što je spis četiri godine putovao između Splita i Zagreba, Županijski sud u Splitu otvorio je istragu nad Nevenkom Bečić, saborskom zastupnicom i sestrom Željka Keruma, bivšeg splitskog gradonačlenika, piše Slobodna Dalmacija.

Riječ je o odluci o kaznenoj prijavi koja je protiv Nevenke Bečić podignuta prije četiri godine zbog sumnje u utaju poreza od 2,9 milijuna kuna. Porezna uprava prijavila je Nevenku Bečić kao u to vrijeme odgovornu osobu tvrtke Kerum d.o.o., i to zbog korištenja jahte Joke.

Brod je bio registriran na tvrtku, a poreznici su sumnjali da Željko Kerum ne plaća, kao privatna osoba, tvrtki korištenje jahte u svoje osobne svrhe. Na taj način razrezali su im spomenuti iznos poreza, a protiv Nevenke Bečić podnijeli kaznenu prijavu.

Splitski sud je, međutim, zaključio kako nema dovoljno osnova za pokretanje istrage, pa je spis otputovao na Vrhovni sud koji je predmet vratio na ponovno odlučivanje.

U ponovnom postupku sudsko je vijeće zaključilo kako ima dovoljno osnovane sumnje da bi se otvorila istraga, barem da bi se naručilo vještačenje koje bi trebalo dati odogovor radi li se o utaji poreza ili ne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 19:29