PRIJATELJICA STRANKE

Nevenka Jurak: Ni ne poznajem Sanadera, što ste se okomili na mene!

Nevenku Jurak smatra se osobom od povjerenja Ive Sanadera i Mladena Barišića, direktora Carine i bivšeg rizničara HDZ-a koja je, navodno, za HDZ izvlačila novac iz državnih tvrtki.
Macelj 050607.ARHIVSKA FOTOGRAFIJANevenka Jurak i Ratko Macek, otvorenje autoceste Macelj -Krapina.Foto: Kresimir Zabec / jl
 Kresimir Žabec/CROPIX

Ne znam ništa o tome da je bivši premijer Ivo Sanader državnim tvrtkama sugerirao da poslove daju mojoj tvrtki, ustvrdila je za tportal Nevenka Jurak, vlasnica tvrtke Fimi media. Nevenku Jurak smatra se osobom od povjerenja Ive Sanadera i Mladena Barišića, direktora Carine i bivšeg rizničara HDZ-a koja je, navodno, za HDZ izvlačila novac iz državnih tvrtki. Jurak tvrdi da je Sanadera vidjela jednom u životu na jednom otvaranju dionice autoceste i da nisu imali nikakav kontakt. Mladena Barišića, pak, poznaje godinama, ali tvrdi da poslovno ne surađuju.

Ona priznaje da je policija nekoliko puta bila u njenoj tvrtki, a prvi puta prije desetak dana. “Tražili su dokumente o svim poslovima s državnim tvrtkama, što im je sve stavljeno na raspolaganje. Kad klijentu dajemo ponudu, napravimo media plan prema kojemu naručujemo emitiranje, to je sve čisto i uredno”, tvrdi Jurak.

Naglašava kako se ne boji da bi predsjednik Uprave CO-a Hrvoje Vojković mogao progovoriti da je Fimi media bila paravan za financiranje HDZ-a. “Dobila sam posao i dala dobre popuste, ne vjerujem da to ima veze sa mnom. Radimo kao i sve druge agencije, predstavljamo se telefonom, newsletterima i naravno da se koristimo preporukama, kao i sve druge agencije. Ovo je prestrašno, ne znam zašto su se mediji okomili na mene”. Tvrdi da je usprkos svemu i dalje zovu državne tvrtke radi angažmana. Pojašnjava da je dobit tvrtke u nekoliko godina znatno uvećana zbog širenja posla i porasta emitiranja te kvalitete pružene usluge. “Zašto nitko ne ispituje druge agencije koje su proteklih godina također napredovale umjesto što mene žele uništiti”, naglašava na kraju Nevenka Jurak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:38