NASILJE

NEVJERICA U RIJECI NAKON ŠTO JE OTKRIVENO TKO JE NAPAO SRPSKOG POVRATNIKA Radi se o pročelniku Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Rijeka

 Tea Cimaš / CROPIX arhiva

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjim Matkom Škalamerom iz Viškova te ga je prijavila za kaznena djela prijetnje i nanošenja tjelesne ozljede, počinjena na osnovi nacionalne pripadnosti, na štetu 70-godišnjeg Dobrivoja Arsića, hrvatskog državljanina srpske nacionalne pripadnosti, 20. kolovoza u Viškovu.

Novi list piše da je osumnjičeni Škalamera inače pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Rijeka, dugogodišnji iskusni član spasilačke ekipe riječke Gorske službe spašavanja i alpinist.

Također, radi se od dugogodišnjem iskusnom članu spasilačke ekipe riječke Gorske službe spašavanja, vrhunskom alpinistu, osobi koja je do sada iz životne ugroženosti spasila mnoge ljude, osobe koje su se zatekle u nevolji.

Tim više je šok veći, s obzirom da je Škalamera posljednja osoba koja bi i do sada u nizu spasilačkih akcija iskazivala na bilo koji način rasnu netrpeljivost ili vrijeđala na nacionalnoj osnovi.

U Tužilaštvo je stigao u pratnji odvjetnika Arsena Stipinovića i Duška Miočića te se tamo zadržao više od sat vremena, što vjerojatno znači da je iznosio aktivnu obranu. Prema neslužbenim informacijama Novog lista, Škalamera negira da je Arsiću prijetio na nacionalnoj osnovi, za što ga se sumnjiči.

Doznaje se da će, sukladno Zakonu o državnim službenicima, biti udaljen iz službe.

Sumnjiči ga se da je utorak oko 20 sati ispred zgrade u Viškovu tijekom verbalnog sukoba s oštećenim zbog parkiranja automobila, prijetio 70-godišnjaku i fizički ga napao, pritom ga vrijeđajući po nacionalnoj osnovi. Osumnjičeni M. Š., kako neslužbeno doznajemo, negira da je oštećenom psovao “majku srpsku”, kako tvrde ozlijeđeni muškarac i jedna osoba iz njegove obitelji. Navodno ni drugi svjedoci, koji nisu obiteljski povezani s nijednom stranom, istražiteljima nisu naveli da su čuli sporno vrijeđanje po nacionalnoj osnovi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:47