POTPUNI NEMAR

Nevjerojatan gaf: INA u Zadru zaboravila naplatiti 25 milijuna kuna!

'Kad sam njihovom pravniku rekao da su zakasnili s prijavom i da uopće neće biti uzeta u obzir, te je rekao da kako to možemo učiniti jednoj Ini'
 Nenad Dugi / CROPIX

Zagrebačka Ina zakasnila je s prijavom svojih potraživanja od Heresa u stečaju. Rok za prijavu trajao je tri mjeseca, a vrijedni zaposlenici napola državne tvrtke ipak su uspjeli zakasniti, piše Slobodna Dalmacija .

Prijavu potraživanja od 1.630.000 kuna, vjerojatno na ime potrošenog, a neplaćenoga goriva za brojne građevinske strojeve i vozila te tvrtke s otoka Vira, podnijeli su 20 dana nakon zadnjeg roka.

Trgovački sud u Zadru im je, naravno, odbio prijavu uzeti u razmatranje. Hoće li to nekome u Ini nešto značiti, ne zna se, no prema svemu sudeći, to nije izolirani slučaj načina rada u nekada nacionalnoj naftnoj kompaniji. Prije deset godina, kad je proglašen stečaj zadarskog Polikema, nekadašnjeg velikog proizvođača PVC praha iz Gaženice, Ina je zakasnila s prijavom potraživanja od čak 24 milijuna kuna!

− Inin me je pravnik nazvao mjesec dana nakon tromjesečnog roka i pitao što je s njihovim potraživanjem. Sledio se kad sam mu rekao da su zakasnili s prijavom i da uopće neće biti uzeta u obzir, te je rekao da kako to možemo učiniti jednoj Ini − prisjeća se stečajni upravitelj Frane Negro.

Članak u cijelosti pročitajte OVDJE .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 16:23