TUČA SVE ZABIJELILA

Nevjerojatan prizor: ‘Kao da se odlomio jedan oblak i prosuo sve točno iznad Premude‘

Ponekad u ovo vrijeme padne snijeg, otprilike svakih desetak godina, ali da se zadrži, to ne pamtim, kaže jedan otočanin
 Mjesni odbor Premuda/FACEBOOK

Najudaljeniji otok zadarskog arhipelaga, Premudu, u ranim jutarnjim satima u ponedjeljak je zabijelila tuča, potpuno neuobičajena u tom kraju Hrvatske.

''Ponekad u ovo doba godine, u ovo vrijeme padne snijeg, otprilike svakih desetak godina, ali da se zadrži, to ne pamtim. Padne i otopi se. Ovo je sasvim neuobičajeno, palo je ujutro oko sedam sati i još je sve bijelo'', rekao je za Dnevnik.hr jedan od stanovnika otoka.

''Gledao sam na aplikaciji, na susjednom otoku ničega nije bilo, kao da se odlomio jedan oblak koji je putovao prema Gorskom kotaru i 'prosuo' sve točno iznad Premude. U međuvremenu je pala i kiša, ali ništa nije otopila. Sad čekamo da se samo otopi'', objašnjava.

Tuča je, pretpostavlja se, možda uništila neke usjeve, ali nije bila prevelika, pa štete na automobilima nije bilo. Srećom, stanovnici tog malog otoka su dobro i zadržali su vedar duh.

''Velikim naporom svih mještana Premude danas je pripremljena bob staza za održavanje velike nagrade Premude tzv. 'Gospe sklanjaj se open'. Start prve vožnje uslijedit će u 15:30 po dolasku bob ekipe s Jamajke, koja će nas razveseliti prigodnim darovima iz svoga kraja'', piše na Facebook stranici Mjesnog odbora Premuda.

Naime, vrh otoka mještani zovu Sveta Klanja, pa otud dolazi ideja za naziv bob natjecanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. siječanj 2023 07:07