NE POZNAJE METROPOLU

NEVJEROJATAN SLUČAJ Hitna u Zagrebu preko veze zaposlila vozača iz Splita koji se gubi po gradu?!

Zagreb, 150313.Policijska postaja, Heinzelova ulica.Izvrsni predsjednik Dinama Zdravko Mamic u poslijepodnevnim satima priveden je u policijsku postaju u Heinzelovoj ulici zbog danasnjih uvreda upucenih Zeljku Jovanovicu, ministru znanosti, obrazovanja i sporta.Zupanijsko drzavno odvjetnistvo Mamica navodno tereti prema clanku Kaznenog zakona koji se odnosi na javno poticanje na nasilje i mrznju.Za vrijeme obavijesnog razgovora Zdravka Mamica, u policijsku postaju u Heinzelovoj stiglo je vozilo Hitne pomoci. Nije poznato jesu li dosli zbog Zdravka Mamica.Na fotografiji: vozilo Hitne pomoci dolazi ispred policijske postaje.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Goršić / CROPIX

Prije otprilike osam mjeseci u Zavodu za hitnu medicinu Grada Zagreba kao vozač vozila hitne pomoći zaposlen je 35-godišnjak iz Splita koji je prije toga radio u škveru, nema iskustva na sličnim poslovima i ne poznaje grad Zagreb, javlja Tportal .

Vozač je navodno zaposlen preko veze, a efikasnost vozila kojim upravlja smanjena je jer se gubi po gradu te mu suputnici moraju objašnjavati kako da stigne do unesrećenih.

- Uvjeti natječaja za sve djelatnike pa tako i vozače su objavljeni u javnim glasilima, a kod nas rade mnogi djelatnici iz svih krajeva lijepe naše. Organizacija rada službe uz praćenje određenih parametara je u nadležnosti ravnateljstva - rekla je za Tportal ravnateljica zagrebačke Hitne Slobodanka Keleuva.

Natječaji za vozače hitne pomoći pak ne propisuju poznavanje mjesta u kojem obavljaju posao, no uglavnom uvjetuju rad na sličnim poslovima. Također vozači vozila hitne pomoći nisu "obični" vozači. Također moraju poznavati osnovne medicinske postupke te položiti tečaj koji se bazira na Priručniku za vozače hitne medicinske službe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 01:20