OSVRT NA EUROSONG

Nevjerojatno, ali Plenković, Milanović i Škoro uspjeli su se složiti oko jedne stvari - Albine

Slažu se da je hrvatska predstavnica odradila sjajan posao i da je pred njom velika karijera
Albina Grčić, Andrej Plenković, Zoran Milanović, Miroslav Škoro
 Cropix

Nakon što hrvatska predstavnica Albina Grčić sinoć nije izborila nastup u finalu Eurosonga, mnogi su razočarani, a podrška mladoj pjevačici stigla je i iz vrha politike.

Neki su na društvenim mrežama pozvali predsjednika Zorana Milanovića da intervenira zbog Albininog ispadanja iz natjecanja, a on se danas u svojem obraćanju javnosti oglasio o Eurosongu. O Albini su danas govorili i premijer Andrej Plenković, a na situaciju s Eurosongom osvrnuo se i Miroslav Škoro.

Novinari su danas predsjednika Milanovića u Međimurju pitali za komentar o Eurosongu.

- Kad pogledate u Oxford dictionary prijevara ili fraud, to je onda Eurosong. To je umjetnost koja je subjektivna, prema tome, glavu gore. Pred Albinom je ozbiljna karijera, a to neka ne zaboravi, rekao je Milanović.

Podršku mladoj pjevačici na Twitteru je dao i premijer Andrej Plenković.

- Velika podrška i čestitka našoj Albini na sjajnom nastupu na Euroviziji - napisao je Plenković na Twitteru.

Komentirao je Eurosong i na svom današnjem obraćanju javnosti nakon sastanka užeg kabineta Vlade.

- Ja sam Albinu podržao prije glasanja. Jako mi se svidjela kao pjevačica i mislim da je imala sjajnu pjesmu. Sustav glasovanja je telefonski i preko poruka. Sve se svelo na blokovsku podjelu, ili na više glasova u mnogoljudnijim zemljama, to je po meni šteta, naravno da smo pristrani ali imali smo jednu od tri najbolje pjesme u polufinalu. Nezgodno je da se to nije reflektiralo u glasovima, ali to ne znači da ne možemo slušati pjesmu i veseliti se njezinoj karijeri, rekao je Plenković.

Na Albinin nastup na Eurosongu osvrnuo se i Miroslav Škoro, kandidat za gradonačelnika Zagreba. On je danas odgovarao na pitanja novinara na svojoj konferenciji za medije i rekao kako nije pratio Eurosong, no da vjeruje da će Albina uspjeti u glazbenoj karijeri. Odgovorio je i na pitanje hoće li ići na Doru ako izgubi na lokalnim izborima.

- Ako budem odlučio otići na Doru ja ću pobijediti. Napravit ću dobar rezultat. Nisam pratio, ne znam koja je Albina. Nije prošla? Šteta. I što sad to znači, da će se prestati baviti pjevanjem? Mislim da će imati uspjeh. Za razliku od gospođe Benčić ako odem na Doru ja ću pobijediti, ja znam napraviti dobru pjesmu, rekao je Škoro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 08:21